Sport

WTA Lausanne 2023. Ana Bogdan s-a retras în sferturi

Ana Bogdan a ratat calificarea în semifinalele turneului WTA de la Lausanne. Românca a abandonat în setul al doilea în fața Clarei Burel.
28.07.2023 | 20:05
WTA Lausanne 2023 Ana Bogdan sa retras in sferturi
Ana Bogdan e pe locul 39 în clasamentul mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-07-2023
17:09

Ana Bogdan a abandonat

Ana Bogdan a pus capăt seriei de victorii, fiind nevoită să abandoneze în setul al doilea al confruntării cu Clara Burel, la scorul de 3-6, 0-1 (15-40).

Numărul 39 mondial a acuzat oboseală, resimțindu-se puternic după turneele din ultima vreme. De altfel românca a cerut un time-out medical, motivând că nu se simte foarte bine și a plecat la vestiare. 

27-07-2023
14:01

Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală

Ana Bogdan a ajuns la a șaptea victorie consecutivă în circuit și a ajuns în ultimele opt jucătoare la turneul WTA de Lausanne. Numărul 39 mondial a trecut de Dalila Jakupovic (Slovenia, 267 WTA), scor 6-0, 5-7, 6-3.

Favorita numărul trei a turneului din Elveția va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Clara Burel (Franța, 84 WTA) și Emma Navarro (SUA, 53 WTA): „Trebuie să recunosc că ea a jucat foarte bine și mi-a dat dureri de cap azi. Mă bucur că am avut energie să stau trei ore pe teren astăzi și să rămân pozitivă, chiar dacă mi-a fost greu. Poate că nu îmi plac antrenamentele și îmi place să stau mai mult pe teren în timpul meciurilor oficiale!”, a spus jucătoarea la finalul partidei. 

Ana Bogdan traversează o perioadă excelentă. Proaspătă campioană la BCR Iași Open, Ana Bogdan s-a calificat în turul al doilea la WTA Lausanne după victoria în fața Simonei Waltert (Elveția, 132 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-3. Partida s-a întins pe durata a două zile, din cauza vremii nefavorabile.

Ana Bogdan s-a calificat în turul al doilea la WTA Lausanne 2023

Ana Bogdan a venit cu moralul ridicat la WTA Lausanne. Sportiva născută la Sinaia s-a impus săptămâna trecută pentru a doua oară consecutiv la turneul BCR Iași Open. În primul tur al competiției pe zgură din Elveția, românca a întâlnit-o pe Simona Waltert.

ADVERTISEMENT

Meciul a durat două ore și 18 minute și s-a întins pe parcursul a două zile din cauza ploii. Confruntarea a început marți și s-a reluat miercuri la scorul de 2-6, 6-3, 3-2. La revenire, Ana Bogdan nu i-a dat vreo șansă favoritei gazdelor și s-a calificat în turul al doilea, unde se va duela cu Dalila Jakupovic (Slovenia, 267 WTA).

Ana Bogdan este a treia favorită la câștigarea competiției pe zgură din Elveția. Românca participă pentru prima oară la turneul înființat în 2019. Anul trecut, turneul de la WTA Lausanne a fost câștigat de Petra Martic, după o finală cu Olga Danilovic.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan, cea mai bună clasare a carierei după BCR Iași Open

Ana Bogdan a câștigat pentru al doilea an la rând turneul de la BCR Iași Open. În finala de duminică, sportiva din Sinaia a învins-o pe Irina Begu, scor 6-2, 6-3. Grație triumfului de la turneul din Moldova, Ana Bogdan a urcat până pe locul 39, cu 1.214 puncte, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare a carierei.

Românca ajunsese cel mai sus în clasament până pe locul 46, în octombrie 2022. În urma succesului de la BCR Iași Open, Ana Bogdan a fost premiată cu 160 de puncte WTA și 13.040 de euro.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan s-a duelat cu Simona Waltert și în România, la ediția din 2023 a BCR Iași Open. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-0, 6-4 în sferturile de finală. Dacă va trece de Dalila Jakupovic, Ana Bogdan se va califica în sferturi, unde o va întâlni pe câștigătoarea partidei Clara Burel – Emma Navarro.

Miriam Bulgaru, eliminată în primul tur la WTA Hamburg

Miriam Bulgaru (224 WTA) a câștigat ambele meciuri din calificări și a reușit să se califice pe tabloul principal la WTA Hamburg. Sportiva din România le-a învins pe Lena Papadakis (364 WTA) și Emiliana Arango (177 WTA), însă a pierdut în primul tur de pe tabloul principal cu Julia Grabher (61 WTA), scor 4-6, 4-6.

ADVERTISEMENT

Pe lângă turneele de pe zgură de la Lausanne și Hamburg, în această săptămână are loc și turneul WTA pe hard de la Varșovia. Iga Swiatek, liderul mondial, este principala favorită a turneului din Polonia.

ADVERTISEMENT