Sport

Xavi a spus numele celor 3 antrenori care i-au marcat cariera înainte de Barcelona – PSG: „Asta este realitatea”

Xavi a mărturisit numele celor 3 antrenori care i-au marcat cariera. Tehnicianul iberic a făcut anunțul înainte de Barcelona - PSG, returul din sferturile UEFA Champions League.
16.04.2024 | 10:15
Xavi a spus numele celor 3 antrenori care iau marcat cariera inainte de Barcelona  PSG Asta este realitatea
Xavi a spus numele celor 3 antrenori care i-au marcat cariera înainte de Barcelona - PSG. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Xavi a prefațat duelul stelar dintre Barcelona și PSG, marți, 16 aprilie, ora 22:00, în returul „dublei” din sferturile UEFA Champions League. Luis Enrique, antrenorul parizienilor, este unul dintre cei care i-au marcat cariera lui Xavi.

Xavi, înainte de Barcelona – PSG: „Trebuie să facem un meci mare”

Barcelona a învins-o pe PSG, scor 3-2, în meciul tur pentru calificarea în semifinalele UEFA Champions League. Xavi se așteaptă la un duel extrem de dificil pe Camp Nou, însă are încredere în echipa sa. Președintele Joan Laporta și vicepreședintele Rafa Yuste au făcut o vizită la antrenamentul de luni al catalanilor.

ADVERTISEMENT

Sergi Roberto și Andreas Christensen, suspendați, dar și Gavi și Alejandro Balde, accidentați, nu sunt disponibili pentru returul cu PSG. „Pentru noi este o oportunitate foarte mare. Jucăm acasă și trebuie să facem un meci mare pe Camp Nou.

Trebuie să arătăm multă personalitate. Suntem entuziasmați în sensul bun al cuvântului. Pierderile lui Christensen și Sergi sunt greu de digerat. Absențele lor contează.

ADVERTISEMENT

Soluția pentru mâine este să fim o echipă. Trebuie să dăm totul pentru a ajunge în semifinale. Vom reuși dacă vom arăta ca o echipă”, a declarat Xavi, citat de Mundo Deportivo.

„Sunt foarte mândru că o pot califica pe Barcelona în semifinale”

Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului. Totuși, antrenorul în vârstă de 44 de ani vrea să aducă fericire în tabăra catalanilor și să-și încheie aventura cu o figură frumoasă în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

“Sunt bine, motivat pentru mâine. Sunt foarte mândru că mă pot califica în semifinale. Vrem să-i facem fericiți pe fanii Barcelonei. Este o oportunitate foarte mare. Victoriile dau ușurare, iar înfrângerile nu ne lasă să respirăm”, a mai spus Xavi.

Amenințarea teroristă care a cutremurat Europa a băgat în alertă și autoritățile spaniole care au sporit măsurile de securitate la Barcelona – PSG în UEFA Champions League. Formația de pe Camp Nou are statistica de partea sa. Barcelona s-a calificat mereu mai departe, când a câștigat manșa tur cu 3-2. De cealaltă parte, PSG nu a obținut nicio victorie după ce a pierdut meciul tur pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Xavi a spus numele celor 3 antrenori care i-au marcat cariera înainte de Barcelona – PSG: „Asta este realitatea”

Xavi a avut un discurs superb înainte de Barcelona – PSG la adresa lui Luis Enrique. Actualul antrenor al campioanei Franței alături de legendarii Luis Aragones și Pep Guardiola au fost oamenii care i-au marcat cariera fostului fotbalist și actualului antrenor de la Barcelona.

“Luis Aragonés, Pep Guardiola și Luis Enrique sunt cei trei antrenori care m-au marcat cel mai mult. Când mă gândesc la ce trebuie să fac îmi amintesc multe despre ei. M-au marcat. Aceasta este realitatea mea”, a fost discursul lui Xavi.

Xavi a câștigat 4 trofee UEFA Champions League cu Barcelona ca jucător. Fostul mijlocaș central mai are în palmares 8 titluri în Spania și 3 Cupe ale Spaniei pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT
Tags: