News

Zborul blestemat MH370 al Malaysia Airlines s-ar fi prăbușit în jungla din Cambodgia. Dovada prezentată de un detectiv

Zborul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut de pe radar în 8 martie 2014, moment în care 227 de pasageri au murit, însă nimeni nu știe unde a dispărut.
04.09.2023 | 22:58
Zborul blestemat MH370 al Malaysia Airlines sar fi prabusit in jungla din Cambodgia Dovada prezentata de un detectiv
Zborul blestemat MH370 al Malaysia Airlines s-ar fi prăbușit în jungla din Cambodgia. Dovada prezentată de un detectiv
ADVERTISEMENT

În toți acești ani au existat diverse teorii, cea mai plauzibilă fiind că avionul s-a prăbușit în ocean, însă acum un detectiv amator susține că a studiat sute de ore imagini de pe Google Earth și a descoperit epava avionului. Aceasta s-a prăbușit undeva în jungla din Cambodgia, într-un loc în care e foarte greu de ajuns.

Unde s-ar fi prăbușit avionul Malaysia Airlines

Ultimul zbor al avionului părăsea Kuala Lumpur, în Malaezia, pe 8 martie 2014, și dispărea fără urmă, toți cei aflați la bord fiind considerați morți. Problema e că nimeni nu știe unde a dispărut avionul. Acum, un expert în tehnologie și totodată detectiv amator din Marea Britanie a susținut că a văzut găsit MH370 blestemat pe Google Maps.

ADVERTISEMENT

Ian Wilson crede că rămășițele avionului Malaysia Airlines, care a dispărut transportând 239 de persoane pe drum de la Kuala Lumpur la Beijing, zac în adâncul unei jungle din Cambodgia. ”Măsurând observarea Google, te uiți la aproximativ 69 de metri, dar se pare că există un decalaj între coada și spatele avionului. Este doar puțin mai mare, dar există un decalaj care probabil ar explica asta”, a transmis Wilson.

Avionul decola din capitala Malaeziei pe 8 martie 2014, cu 227 de pasageri la bord și 12 membri ai echipajului. Cu toate acestea, avionul a dispărut în timpul schimbului de tură între controlorii de trafic aerian din Malaezia și Vietnam, moment în care comunicațiile erau oprite. Cu toate acestea, Wilson e convins că descoperirea sa e una de folos.

ADVERTISEMENT

”Am fost pe Google Earth câteva ore aici, câteva ore acolo. Dacă le-ai adunat, am petrecut ore întregi căutând locuri în care un avion ar fi putut să se prăbușească. Și în cele din urmă, după cum poți vedea locul în care se află avionul. Este literalmente cea mai verde, cea mai întunecată parte pe care o poți vedea”, le explică detectivul jurnaliștilor de la Mirror.co.uk.

Internauții nu sunt tocmai mulțumiți de aceste explicații și cred că așa zisul detectiv nu are dreptate. ”Așa-zisul vostru expert, care este numele lui… la început spune că avionul s-a prăbușit în largul coastei Australiei, acum spune în Cambodgia, se pare că nu prea are dovezi solide?”, a comentat, ironic un internaut.

ADVERTISEMENT

”Când va fi găsit în cele din urmă această epavă, va fi un moment asemănător acelui moment în care a fost descoperit locul de odihnă al Titanicului, pe fundul oceanului Atlanticului de Nord. Acum aproximativ 30 de ani, nu?”, a comentat un alt internaut. Desigur, există și conspiraționiști care cred că avionul a fost răpit de extratereștri, sau a ajuns într-un univers paralel.

Cert e că anchetatorii au lucrat intens de când avionul a dispărut. Cu toate acestea, în ciuda lansării unui raport de 1.500 de pagini, ei au recunoscut că încă nu pot spune ce s-a întâmplat cu acest zbor. Asta, în timp ce reprezentanții Arhivelor Biroului de Investigații al Avioanelor au transmis că nu pot exclude că imaginea prezentată pe Google Maps – datând din 2018 pe Google Earth – ar fi epava MH370.

ADVERTISEMENT

Între timp, Gregory Herbert, profesor asociat de biologie evoluționistă la Universitatea din Florida de Sud din orașul Tampa, a condus un studiu menit să afle unde s-a prăbușit avionul, după ce a văzut fotografii cu resturile de avion – în special un flaperon – eșuat pe Insula Reunion din Oceanul Indian, la un an după avionul a dispărut. Expertul e convins că avionul ar fi căzut în ocean, însă vrea să afle cu exactitate locul în funcție de modul în care creaturile marine au migrat în acel moment, speriate de impact.

ADVERTISEMENT