Life

Zece ani de la moartea lui Iurie Darie. Anca Pandrea, soția regretatului actor, se pregătește pentru pomană

Anca Pandrea se pregătește de pomana soțului ei, regretatul actor, Iurie Darie, care s-a stins din viață în urmă cu zece ani de zile.
03.11.2022 | 20:35
Zece ani de la moartea lui Iurie Darie Anca Pandrea sotia regretatului actor se pregateste pentru pomana
Anca Pandrea se pregătește pentru pomana soțului ei, Iurie Darie. Sursă foto: captură video
ADVERTISEMENT

În curând se împlinesc zece ani de la moartea marelui actor, Iurie Darie. Soția acestuia, Anca Pandrea a trecut și ea prin momente dificile în ultima perioadă, însă acum și-a găsit puterea și se pregătește pentru pomană.

Ce face Anca Pandrea la 10 ani de la moartea soțului ei, Iurie Darie

Anca Pandrea și Iurie Darie au trăit o frumoasă poveste de dragoste, însă actorul a dispărut subit în anul 2012. De atunci, actrița a rămas singură, însă nu l-a uitat niciodată pe cel care i-a fost partner de viață.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Viva, Anca Pandrea, care a fost și operată de curând, a vorbit despre pregătirile pe care le are de făcut, pentru pomana regretatului ei soț. Actrița a dezvăluit sursei citate că a fost infectată cu noul coronavirusul în urmă cu doar câteva săptămâni, însă în prezent se simte bine.

Pe 9 noiembrie însă, când se împlinesc zece ani de la moartea lui Iurie Darie, dar și pe 12 noiembrie, de ziua morților, aceasta va pregăti câteva mâncăruri delicioase și va merge și la Biserică dar și la cimitir.

ADVERTISEMENT

”O să vedem pe 9 noiembrie, exact când a plecat Iura… Sau fac pe 12 noiembrie și acum sâmbătă, de ziua morților.

Și fac pilaf și șnițele cu un castravecior și colivă, pe urmă pe 12 noiembrie o să fac mai multe feluri de mâncare și merg la biserică și la cimitir”, a mărturisit actrița pentru viva.ro.

ADVERTISEMENT

Anca Pandrea recunoaște însă că simte că nu mai are putere, iar în timpul pandemiei, aceasta a rugat-o pe o colegă să se ocupe de toate, de teamă să nu se infecteze cu virusul.

Iurie Darie s-a stins din viață pe 9 noiembrie 2012

Amintim că marele actor Iurie Daria s-a născut în martie 1929, iar în 1952 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

ADVERTISEMENT

Debutul său în cinematografie l-a avut un an mai târziu, cu filmul istoric ”Nepoții gornistului ”, regizat de Dinu Negreanu. Au urmat apoi ”Brigada Diverse” dar și ”Vacanța Mare”, sau celebra telenovelă ”Numai iubirea”, unde au jucat și Adela Popescu și Oana Zăvoranu.

Iurie Darie a suferit un accident vascular cerebral în anul 2012. Ajuns la spital, medicii și-au dat seama că actorul acumula lichid în creier, motiv pentru care acesta a ajuns să fie operat de urgență.

Pe 9 noiembrie 2012 însă, după operație, au apărut complicații, iar actorul s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: