News

Zece persoane au fost arestate în trei țări, în urma capturii record de heroină din Portul Constanța

Arestări după captura record de heroină din portul Constanța.
27.05.2021 | 16:31
Zece persoane au fost arestate in trei tari in urma capturii record de heroina din Portul Constanta
Zece persoane au fost arestate în trei țări, în urma capturii record de heroină din Portul Constanța. Sursa foto: pressalert.ro
ADVERTISEMENT

Zece oameni au fost arestați în Olanda, Belgia și România pentru traficarea unor cantități mari de heroină.

În acest dosar, DIICOT a anunțat o captură de aproape 1,5 tone de heroină în Portul Constanță, transmite Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Justiție Penală), conform Libertatea. Drogurile erau ascunse într-un container cu materiale de construcție care erau transportate din Iran.

ADVERTISEMENT

Unul dintre traficanți a fost arestat în România. Liderul şi un membru al grupării au fost prinși în Olanda, alte şapte persoane în Belgia.

Zece persoane au fost arestate în Olanda, Belgia și România. Captură record de heroină în portul Constanța

Pe 10 mai 2021, autoritățile române au capturat în portul Constanța o cantitate de 1.452 de kilograme de heroină cu o valoare pe stradă de 45 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Este a doua cea mai mare cantitate de heroină confiscată în Uniunea Europeană din ultimii ani și este rezultatul unei anchete de un an care a vizat o rețea infracțională importantă implicată în traficul de droguri pe scară largă.

″În cursul lunii mai, procurorii DIICOT, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, au capturat cantitatea de 1.452 de kilograme de heroină, droguri introduse în România de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini.

ADVERTISEMENT

Este cea mai mare cantitate de heroină indisponibilizată vreodată de autorităţile române şi este a doua ca dimensiune realizată la nivelul UE în ultimii ani.

Drogurile, cu o înaltă puritate, au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 milioane euro şi au fost transportate în containere în Portul Constanţa pe cale maritimă. Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie state din vestul Europei”, a declarat Oana Daniela Pâţu, procuror şef adjunct al DIICOT, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Schimbul de informații și cooperarea mai multor țări au permis autorităților judiciare și de aplicare a legii să monitorizeze tranzitul transportului pe diferite teritorii.

Astfel s-a ajuns la arestările simultane. La acţiunile de pe teritoriul statelor vest-europene au participat 3 ofiţeri antidrog din cadrul DCCO, iar în România a fost prezent la percheziţii un analist senior din cadrul EUROPOL.

Operaţiunea de mare amploare s-a derulat cu implicarea reprezentanţilor DEA din cadrul Ambasadei SUA, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi a specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor.

ADVERTISEMENT