News

Zeci de mii de oameni își vor smulge părul din cap așteptând vacanța din această vară. Peste 10.000 de zboruri vor fi anulate sau întârziate zilnic

Zeci de mii de zboruri vor fi anulate sau vor avea întârzieri semnificative în această vară, lucru confirmat de specialiști sau consultați în turiști.
07.07.2023 | 22:21
Zeci de mii de oameni isi vor smulge parul din cap asteptand vacanta din aceasta vara Peste 10000 de zboruri vor fi anulate sau intarziate zilnic
Peste 10.000 de zboruri vor fi anulate. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Consultanții în turism îi avertizează pe oameni să se ”încarce cu răbdare”, pentru că Europa va fi dată peste cap total în această vară, astfel că vor exista mii de întârzieri sau zboruri anulate la fiecare 24 de ore. Statistica a fost confirmată de Eurocontrol, organizație care gestionează spațiul aerian al Europei.

Zboruri anulate și întârziate în Europa

Vara ar urma să fie dificilă, astfel că din totalul celor 33.000 de zboruri zilnice nu mai puțin de 12.600 ar urma să fie anulate sau întârziate. Problema e că pandemia s-a încheiat, astfel că oamenii au prins din nou dor de a zbura, iar companiile nu fac față acestui volum ridicat de călători.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care companiile aeriene au fost restructurate și lucrau cu personal redus pentru că nu aveau nevoie în vreme de pandemie. O altă problemă ar fi că există cu aproximativ 20% mai puțin spațiu aerian din cauza războiului din Ucraina, precum și greva controlorilor de trafic aerian din Europa, potrivit Antena 3.

Problema e și mai mare pentru că e imposibil de știut care zboruri vor fi afectate. În aceste condiții, specialiștii recomandă românilor să evite zborurile și să se ducă cu mașina în vacanțe mai apropiate, în țări precum Grecia sau Bulgaria. Desigur, pentru cei care-și permit un popas pe drum, întreaga Europă poate fi străbătută fără probleme cu autoturismul personal.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, este dificil de știut care dintre zboruri poate avea dificultăți. Singura variantă este să evităm să călătorim cu avionul, asta teoretic, practic, este imposibil. Recomandat este să mergem și cu mașina în vacanțele din apropiere, Bulgaria, Grecia.

Trebuie să ne pregătim mental pentru astfel de momente. Este foarte important de știut că în cazul în care rămânem blocați pe un aeroport, este bine să avem la noi medicamente, baterie pentru telefonul mobil, și haine mai groase. Este important să ne luăm timp și să ne încărcăm cu răbdare”, a explicat Ciprian Enea, consultant în turism, pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

La nivel European se încearcă blocarea grevei controlorilor de trafic, însă aceasta pare inevitabilă, mai ales că părțile nu au ajuns nici pe departe la un acord și sunt șanse minime să o facă pe ultima sută de metri. Așadar, mai mulți sindicaliști au anunțat că aceste greve sunt ”inevitabile” și au explicat că nu există un plan de urgență.

Cele mai mari probleme vor fi la zborurile cu legătură la Londra, Barcelona, Bruxelles, Atena, Marsilia și Budapesta, astfel că directorul general al Eurocontrol Raul Medina a îndemnat aeroporturile și toate centrele de control al traficului aerian să recruteze mai mulți oameni. Totodată, companiile aeriene au fost rugate să respecte programările stabilite.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”