ADVERTISEMENT
News

Zeci de victime și pagube de milioane de dolari în SUA și Haiti! Uraganul Laura a făcut ravagii

Autor: Alexandru Năstase | 29.08.2020 | 12:05
Zeci de victime și pagube de milioane de dolari în SUA și Haiti! Uraganul Laura a făcut ravagii
Uraganul Laura a lăsat prăpăd în urma lui. Sursa foto - hepta.ro

Zeci de victime și pagube de milioane de dolari în SUA și Haiti după ce a trecut uraganul Laura. Cel puţin 14 persoane au murit în statele Lousiana şi Texas.

ADVERTISEMENT

Alți 31 de oameni și-au pierdut viața în Haiti, potrivit celor mai recente bilanţuri oficiale. Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards a spus că în statul pe care îl conduce oamenii şi-au pierdut viaţa din cauza monoxidului de carbon.

Acesta era produs de generatoarele portabile folosite în interiorul locuinţelor în urma întreruperii alimentării cu electricitate.

ADVERTISEMENT

Ravagii făcute de uraganul Laura în SUA și Haiti

Alte patru decese au fost provocate de căderi de arbori şi un bărbat a murit înecat după naufragiul ambarcaţiunii sale în timpul acestui uragan.

Nu mai puțin de de 464.813 locuinţe au rămas fără electricitate în Louisiana. În Texas, patru oameni au murit, de asemenea, intoxicaţi cu monoxid de carbon.

ADVERTISEMENT

Victimele erau persoane fără adăpost, care s-au refugiat într-o sală de biliard şi au adus în interior un generator portabil.

Lucrurile au fost mult mai grave în Haiti. 31 de morți, opt răniți și alțte 8 persoane sunt în continuare dispărute aici.  În Republica Dominicană, cu care Haiti împarte insula Quisqueya, patru persoane au fost ucise.

ADVERTISEMENT

În Cuba, cel puţin 340.000 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie. De remarcat că după ce a traversat Marea Caraibilor, furtuna Laura a crescut în intensitate când a ajuns în Golful Mexic.

Abia atunci a devenit un uragan de categorie 4 pe scala Saffir-Simpson, scară care conţine cinci trepte. Acesta avea să fie retrogradat în cele din urmă în categoria furtunilor tropicale

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!