Sport

Zero barat în teren, zero barat în clasament! România, prima echipă eliminată de la Euro după 0-1 cu Ucraina

România a pierdut cu 0-1 meciul cu Ucraina şi este, practic, prima echipă eliminată de la Euro U21. "Tricolorii mici" au jucat doar o repriză în faţa adversarilor.
24.06.2023 | 21:01
Zero barat in teren zero barat in clasament Romania prima echipa eliminata de la Euro dupa 01 cu Ucraina
Secvenţă din meciul România - Ucraina. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a fost învinsă şi de Ucraina la Campionatul European U21. A fost 0-1 după autogolul lui Dican din minutul 89. “Tricolorii mici” au avut ocazii doar în prima parte, fiind dominaţi autoritar în partea secundă. La doar 3 zile de la startul competiţiei, România are nevoie de un joc nebun al rezultatelor pentru a mai putea spera la calificare. Realist, “tricolorii” sunt prima echipă eliminată de la Euro.

14.309 fani au înfruntat căldura de afară şi au încurajat naţionala în meciul cu Ucraina!

Pe o căldură toropitoare, România întâlnea Ucraina în al doilea meci de la Euro U21 pe stadionul Steaua. 14.309 de oameni au înfruntat cele 41 de grade Celsius din termometre şi au venit să îi încurajeze “tricolorii mici” la meciul ultimei şanse. După 0-3 cu Spania, elevii lui Săndoi nu mai aveau voie să facă paşi greşiţi.

ADVERTISEMENT

Din fericire, la ora meciului s-a înnorat şi temperatura a fost mai suportabilă, atât pentru jucători, cât şi pentru public. Meciul a început abrupt, cu o ocazie uriaşă a României. Louis Munteanu a scăpat singur în partea dreaptă, dar a tras pe lângă poartă din poziţie excelentă.

Louis Munteanu a irosit două ocazii uriaşe în două minute!

În minutul 5, Lixandru recuperează excelent la marginea careului advers, îi pasează lui Louis Munteanu, dar şutul atacantului de la Farul este telefonat. Două ocazii foarte bune irosite de atacantul lui Hagi în start de meci.

ADVERTISEMENT

Ocaziile se puteau răzbuna, dar ucrainenii au avut doza lor de ratări. Târnovanu a intervenit decisiv după ce Kashchuk a scăpat singur. Portarul FCSB-ului a avut o intervenţie de zile mari la şutul ucraineanului.

Moment controversat în minutul 18! Penalty refuzat “tricolorilor”

În minutul 18 s-a petrecut una dintre fazele controversate ale primei părţi. Markovic i-a luat faţa portarului advers la o centrare excelentă în careu, dar reluarea atacantului trece la câţiva centimetri de poartă.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” au cerut penalty, iar reluările le dau dreptate şi România trebuia să aibă lovitură de pedeapsă. Dar, arbitrajul video va fi folosit abia din sferturile de finală la acest turneu final.

Kashchuk, omul cu ratările de la oaspeţi! Paradele lui Tîrnovanu au ţinut tabela intactă

Au urmat apoi două ocazii mari ale Ucrainei. Târnovanu a scos din nou din postură de 1 la 1. Ţicu l-a pierdut pe acelaşi Kashchuk, care scapă singur cu portarul nostru, dar trimite telefonat, în minutul 24.

ADVERTISEMENT

Spre finalul reprizei, în minutul 39, acelaşi Kashchuk ratează din nou. De această dată a încercat o scăriţă, care trece pe lângă poarta lui Târnovanu. Modestă evoluţia lui Ţicu, cel care şi-a scăpat adversarul direct în câteva situaţii.

Ultima acţiune importantă a reprizei a fost în contul “tricolorilor”, în minutul 43. Louis Munteanu a scos excelent în centru la Lixandru, care îl găseşte la marginea careului pe Markovic. Şutul din întoarcere al olteanului este respins în corner de Trubin.

Ucraina a început excelent repriza secundă! Transversala i-a salvat pe “tricolori”

Repriza secundă a fost începută mai bine de ucraineni, care le-au ascuns “tricolorilor” mingea în primele 10 minute. S-a remarcat din nou Târnovanu.

“Tricolorii” au avut noroc în minutul 56 când reluarea din 5 metri a lui Sikan a lovit bara transversală. Târnovanu a fost bătut, dar ne-a salvat bara.

Dragoş Albu a irosit o ocazie importantă pentru “tricolori”

Emil Săndoi a făcut primele mutări un minut mai târziu. Au intrat Tavi Popescu şi Dragoş Albu în locul lui Claudiu Petrila şi Louis Munteanu.

Deşi au trecut mai rar centrul terenului, “tricolorii” puteau deschide scorul în minutul 61. Markovic a dat o pasă excelentă care l-a găsit singur pe Albu în poziţie excelentă. Şutul jucătorului de la FC U Craiova a trecut puţin alături.

În ultima jumătate de oră, ritmul meciului a scăzut mult. Ucrainenii au fost în control şi nu au forţat golul, în condiţiile în care şi un punct i-ar fi plasat într-o postură excelentă.

Ucraina a deschis scorul în minutul 89! Vanat, gol şi eliminare directă

Chiar şi aşa, adversarii au pus în pericol poarta lui Târnovanu, care a scos providenţial în minutul 84. Dacă în prima parte “tricolorii” au pus probleme şi chiar au irosit câteva şanse mari să deschidă scorul, în partea secundă, prestaţia României a lăsat de dorit.

Când trebuiau să preseze pentru a obţine victoria “tricolorii” au recurs la degajări, baloane direct pe vârful Bîrligea, lăsat singur în avanposturi. Tavi Popescu a avut un şut bun în minutul 88, dar care a trecut peste.

Un minut mai târziu, Ucraina a reuşit acţiunea care le aduce calificarea în sferturile de finală. Vanat a reluat superb din careu şi Târnovanu s-a recunoscut învins. 1-0 pentru Ucraina, cu un minut înainte de final. Pentru reuşită a fost “creditat” Dican, cel care a atins ultimul mingea.

Euforia golului a durat mai mult la Vanat, care, la faza imediat următoare, a văzut cartonaşul roşu. Ucraineanul l-a lovit fără minge pe Racoviţan şi a fost eliminat.

România, prima echipă eliminată de la Euro U21!

În tribune, suporterii români au strigat pentru prima dată “Demisia”. S-a terminat 1-0 pentru Ucraina şi România este prima echipa eliminată, practic, de la Europeanul de tineret, la doar trei zile de la startul competiţiei.

Ucraina se califică în sferturile de finală de la Campionatul European U21 şi îşi va disputa locul 1 în grupă împotriva Spaniei, care a umilit România în primul meci, 3-0. Pentru “tricolori” mai rămâne meciul de consolare cu Croaţia, care se va disputa marţi, de la ora 21:45, pe acelaşi stadion Steaua.

ADVERTISEMENT