Sport

Ce au scris marile ziare de sport din Italia despre debutul lui Valentin Mihăilă la Atalanta: “Trebuie un plus de dorinţă”

Valentin Mihăilă a debutat la Atalanta, în înfrângerea din meciul cu Cagliari, scor 1-2. Marile ziare de sport din Italia i-au analizat prestaţia avută în cele 18 minute petrecute pe teren.
07.02.2022 | 10:29
Ce au scris marile ziare de sport din Italia despre debutul lui Valentin Mihaila la Atalanta Trebuie un plus de dorinta
Ce au scris ziarele de sport din Italia despre debutul lui Valentin Mihăilă la Atalanta
ADVERTISEMENT

Atalanta a fost învinsă de Cagliari, scor 1-2, marea surpriză a etapei a 24-a din Serie A. Valentin Mihăilă a debutat pentru formaţia din Bergamo, după ce a fost introdus pe teren, în minutul 72, în locul lui Duvan Zapata.

Debutul lui Valentin Mihăilă la Atalanta, în analiza marilor ziare de sport din Italia

“Corriere dello Sport” l-a notat cu 5,5 pe Valentin Mihăilă, după cele 18 minute jucate în Atalanta – Cagliari 1-1. “A alergat pe teren, fără să găsească vreodată poziţia potrivită”.

ADVERTISEMENT

Aceeaşi notă a primit-o Valentin Mihăilă şi din partea jurnaliştilor de la “Gazzetta dello Sport”, care nu au fost prea impresionaţi de jocul românului. “A început cu un sprint, apoi puţin”.

Jurnaliştii de la “Tuttosport” i-au acordat o notă mai mare, 6, lui Valentin Mihăilă. “Mai strălucitor (n.r. faţă de Duvan Zapata), trebuie un plus de dorinţă”.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă a fost împrumutat de Atalanta, de la Parma, până la finalul sezonului, iar trupa din Bergamo îl poate transfera definitiv în vară. Pentru asta, echipa lui Gian Piero Gasperini ar trebui să plătească 10.000.000 de euro, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Ce a spus antrenorul Atalantei după debutul lui Valentin Mihăilă

La finalul meciului cu Cagliari, Gian Piero Gasperini, antrenorul Atalantei, a avut o scurtă reacţie despre jocul lui Valentin Mihăilă la debutul pentru formaţia din Bergamo.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să-i cunoaștem mai bine (n.r. pe Valentin Mihăilă și pe Jeremie Boga). Mihăilă a mai jucat în dreapta și la Parma. Am căutat să aduc puțin echilibru, pentru că aveam deja mulți jucători în partea stângă”, a spus Gian Piero Gasperini.

Valentin Mihăilă a prins primul loc într-un top al ziarului “Gazzetta dello Sport”

Înainte de primul meci la Atalanta, jurnaliştii de la “Gazzetta dello Sport” au întocmit un top al marilor perspective din Serie A, după perioada de mercato a iernii. Valentin Mihăilă a prins primul loc în această anchetă, iar jurnaliştii italieni i-au dat şi un sfat pentru perfecţionarea jocului.

ADVERTISEMENT

“Simplitatea este puterea lui. Este dreptaci şi pleacă din banda stângă ca să se întoarcă în poziţia favorită. A fost comparat cu Mutu, conaţional de referinţă, dar este diferit. Mai puţin fantezist, dar mult mai direct.

La Parma, a alternat marile lovituri cu pauze discrete. Trebuie să-şi perfecţioneze şutul la poartă. Ajunge cu uşurinţă în careu, dar nu are încă sângele rece şi luciditatea unui atacant”, au scris cei de la “Gazzetta dello Sport”.

După meciul cu Cagliari, Atalanta va juca joi, în Cupa Italiei, cu Fiorentina, iar în weekend o va întâlni pe Juventus, pe teren propriu. După 23 de meciuri, echipa lui Valentin Mihăilă ocupă locul 5, la 2 puncte în spatele “Bătrânei Doamne”, însă trupa din Bergamo are un joc mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT