Sport

Ziarul Gazeta Sporturilor se închide la 99 de ani de la înființare. Cătălin Tolontan a fost concediat

Ringier a decis să închidă ediția de print a Gazetei Sporturilor începând cu data de 1 noiembrie 2023. În 2024, ziarul ar fi aniversat 100 de ani de la înființare.
01.11.2023 | 14:32
Ziarul Gazeta Sporturilor se inchide la 99 de ani de la infiintare Catalin Tolontan a fost concediat
Ediția de print a Gazetei Sporturilor se închide la 99 de ani de la înființare. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 noiembrie 2023, a apărut pe piață ultimul număr al Gazetei Sporturilor, ediția tipărită. Trustul Ringier a luat această decizie ca urmare a pierderilor financiare, conform comunicatului oficial al companiei.

Ringier închide ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, ziar cu o vechime de 100 de ani

Gazeta Sporturilor, cel mai vechi ziar de sport din România, își închide ediția tipărită cu puțin înainte de a împlini 100 de ani de la înființare. Totodată, a fost eliberat din funcție și Cătălin Tolontan, care se va ocupa de acum înainte numai de publicația Libertatea.

ADVERTISEMENT

Conducerea trustului Ringier a explicat care sunt motivele ce au stat la baza acestei decizii și care va fi strategia de viitor a companiei.

„Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunță la ediția tipărită și semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conținut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală – era GSP.ro

ADVERTISEMENT

Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică.

Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore. Concomitent cu inchiderea diviziei de print a Gazeta Sporturilor, RSMG își afirma decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Decizia de a renunța la ediția tipărită a Gazeta Sporturilor a fost luată pe baza a numeroase analize. Situația economică dificila a brand-ului de presă sportivă cu o vechime de aproape o sută de ani, precum și migrarea continuă a cititorilor și a clienților de publicitate către platforma online, ne-au condus la concluzia ca e momentul sa acordăm prioritate absolută viitorului digital al Gazeta Sporturilor.

Desființarea ediției tipărite a Gazeta Sporturilor este însoțită de desființarea a nouă posturi. Modificările de personal se referă exclusiv la poziții direct legate de producția și distribuția ediției tipărite a Gazeta Sporturilor.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Cătălin Tolontan, în prezent coordonator editorial atât pentru Gazeta Sporturilor, cât și pentru Libertatea, nu se va mai ocupa de Gazeta Sporturilor și se va concentra doar pe Libertatea, începând cu 1 noiembrie. Noua organizare a GSP.ro va fi substanțial mai flexibilă și 100% în slujba noii abordări a RSMG, aceea digitală.

În plus, echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spațiu de birouri, la începutul lunii noiembrie, semn clar al debutului unei noi etape, cea digitală. Acest demers nu numai că marchează deschiderea unui nou capitol, dar pune în valoare și obiectivul ambițios de a poziționa GSP.ro ca pe un brand inovator, de digital sports media”, este mesajul transmis angajaților Gazetei Sporturilor de către reprezentanții Ringier.

ADVERTISEMENT