Fotbal international

Zid galben împotriva coronavirusului! Stadionul Borussiei Dortmund a devenit centru medical

04.04.2020 | 12:51
Zid galben impotriva coronavirusului Stadionul Borussiei Dortmund a devenit centru medical
ADVERTISEMENT

Și Germania luptă din greu în această perioadă cu pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume. În mai toate orașele mari cadrele medicale sunt angrenate la maxim pentru a ajuta pe cei bolnavi și pentru a depista posibilele contaminări la persoane asimptomatice.

Stadionul din Dortmund, centru medical anti COVID 19

Dortumd este un oraș important din zona bazinului minier Ruhr, practic cel mai important din toate punctele de vedere, inclusiv fotbalistic, echipa locală Borussia fiind una dintre cele mai puternice din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Borussia are și un stadion ultraperformant, stadionul Signal Iduna Park, care este considerat între primele cinci din Germania din toate punctele de vedere.

Nu e spital de campanie, ci succesiune de cabinete pentru consultații

Acum, partea de nord a stadionului s-a transformat în centru medical. Beneficiind de foarte multe utilități la cel mai înalt nivel stadionul Borussiei este perfect pentru a rezolva din problemele cadrelor medicale, care au enorm de lucru, dar de la o zi la alta se pune problema de găsire de noi spații unde să își desfășoare activitatea.

ADVERTISEMENT

Signal Iduna Park nu s-a transformat în spital de campanie. Mai degrabă într-o succesiune de cabinete de consultație. Aici vin foarte mulți oameni pentru a fi examinați și a se vedea dacă au sau nu virusul.

Aici se eliberează acte și pentru pacienții cu alte afecțiuni

Totodată aici se eliberează rețete pentru pacienții cu alte afecțiuni, se dau certificate pentru persoanele cu handicap sau se pot elibera concedii medicale pentru cei care continuă să meargă la muncă dar s-au îmbolnăvit.

ADVERTISEMENT

“Stadionul nostru este un simbol al orașului, un punct fix pentru aproape toată lumea din Dortmund și zona înconjurătoare și, datorită condițiilor tehnice, infrastructurale și spațiale, locul ideal pentru a ajuta activ persoanele potențial infectate de coronavirus”, spun directorii executivi Hans-Joachim Watzke și Carsten Cramer.

Și suporterii Borusiei fac acțiuni de ajutorare a celor vulnerabili

„Este datoria noastră și dorința noastră de a face tot ce ne stă în puteri pentru a ajuta acești oameni. În cadrele medicale avem un partener perfect de partea noastră pentru a duce cu succes această luptă”.

ADVERTISEMENT

Jucătorii și directorii clubului au decis o reducere salarială colectivă săptămâna trecută pentru a salva locurile de muncă ale celor 850 de angajați ai clubului.  În acest timp  trei grupuri de suporteri au organizat programe pentru a ajuta cei vulnerabili, în special persoane vârstnice și singure din oraș.

ADVERTISEMENT