News

Ziua Instituției Prefectului, marcată de liderul PSD. Marcel Ciolacu: ”Guvernăm pentru cetăţeni”

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de apreciere reprezentanților guvernului în teritoriu, marcând astfel Ziua Instituției Prefectului.
02.04.2024 | 09:59
Ziua Institutiei Prefectului marcata de liderul PSD Marcel Ciolacu Guvernam pentru cetateni
Marcel Ciolacu a marcat Ziua Instituției Prefectului Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul a menționat rolul pe care îl are Instituția Prefectului în cadrul comunităților locale pentru a asigura gestionarea proiectelor și programelor guvernamentale.

Ziua Instituției Prefectului, marcată de liderul PSD

Șeful guvernului a precizat și ce așteptări are de la cei care au fost numiți ca reprezentanți ai executivului în teritoriu pe care i-a felicitat și cărora le-a dorit succes.

ADVERTISEMENT

”În legătură permanentă cu oamenii și comunitățile locale, Instituția Prefectului are un rol esențial pentru bunul mers al lucrurilor în plan local.

Fie că avem de gestionat situații de urgență, de pus în aplicare programe școlare, de asistență socială sau alte politici guvernamentale, ori de pregătit scrutinuri electorale, prefecții, subprefecții și funcționarii ce lucrează în această instituție sunt în prima linie și lucrează în strânsă legătură cu Guvernul.

ADVERTISEMENT

Le apreciez munca și le susțin activitatea!

Le amintesc însă că de la București sau din orice județ al țării, guvernăm pentru cetățeni, trebuie să fim atenți și receptivi la problemele lor, permanent deschiși să găsim soluții.

Prefecților, subprefecților și întregului personal care lucrează în cadrul Instituțiilor Prefectului le doresc mult succes și le cer să-și mențină ușa și ochii deschiși către oameni!”, este mesajul premierului Marcel Ciolacu, postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

ADVERTISEMENT

Ziua Instituţiei Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noţiunea de ”prefect”, potrivit Agerpres.

Instituită prin Legea 348/2018, această zi este marcată anual începând din 2019. Propunerea legislativă de instituire a zilei, iniţiată de nouă deputaţi şi senatori, a fost respinsă de Senat, la 14 martie 2018, dar adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional, la 28 noiembrie 2018.

ADVERTISEMENT

În prezent, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Instituţia Prefectului este o instituţie publică cu personalitate juridică, având patrimoniu propriu şi buget propriu.

ADVERTISEMENT