La capela ortodoxă sfințită de Buna Vestire va sluji de luni până miercuri, la solicitarea parlamentarilor, Părintele Nectarie, Starețul de la Mănăstirea Radu Vodă.
Premierul Marcel Ciolacu a salutat înființarea Capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului, declarând că lăcașul este o mărturie a ”rolului crucial” pe care spiritualitatea îl are în viața cotidiană.
”Am deosebita onoare să particip la un moment istoric marcat de binecuvântarea Capelei ortodoxe din Parlamentul României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate şi energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna şi mi-a oferit privilegiul unei colaborări sincere şi temeinice în beneficiu întregii societăţi româneşti.
Această capelă reprezintă atât un loc de închinare şi reflecție pentru cei care activează în Parlamentul României, cât şi un simbol al valorilor noastre naționale.
Într-o lume în care credinţele şi valorile tradiţionale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa noastră cotidiană.
În final, această capelă nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale.
Sper că acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul, aducând lumină şi înţelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăţi. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat primul-ministru.
La rândul său, președintele Senatului Nicolae Ciucă a remarcat că ”această capelă ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, iar asta înseamnă să fim şi mai aproape de oameni”.
”Suntem împreună aici, la Palatul Parlamentului, într-o zi a bucuriei și a unității. Mă bucur, deci, că o lucrare pe care mulți dintre noi au susținut-o a devenit realitate astăzi, de Buna Vestire.
Este o promisiune pe care am făcut-o aici anul trecut și, iată, astăzi putem anunța această veste bună pentru Parlament.
Patriarhia Română și Parlamentul României arată, împreună, că legea morală și legile statului au un punct comun de sprijin, iar acesta este Dumnezeu”, a spus Nicolae Ciucă.