Sport

Gata, Dinamo va avea stadion nou! Hotărârea de Guvern a fost aprobată. Update

Dinamo este tot mai aproape să aibă un stadion nou. Guvernul a precizat care ar urma să fie actele normative care ar putea primi undă verde în ședința obișnuită a Executivului.
21.03.2024 | 12:37
Gata Dinamo va avea stadion nou Hotararea de Guvern a fost aprobata Update
Ziua pe care o așteaptă toți fanii lui Dinamo! Guvernul României poate decide demararea lucrărilor la noul stadion. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
21-03-2024
10:38

Hotărârea de Guvern pentru noul stadion al lui Dinamo, aprobată!

Dinamo va avea, în sfârșit, un stadion nou! Hotărârea de Guvern pentru construcția noii arene din Ștefan cel Mare tocmai a fost aprobată.

„În temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, publicată, și al art. 42 alin. (1) lit a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1 – Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București”, realizat prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I” – S.A, prevăzuți în anexa care face parte integrată din prezenta horătâre

Art. 2 – Finanțarea obiectuvlui de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo București, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, confrom programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3 – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în HG.

20-03-2024
21:57

Reacția lui Ionuț Lupescu: „Joi, premierul sper să semneze!”

Ionuț Lupescu (55 de ani), consilierul lui Ionuț Popa, președintele lui CS Dinamo, a dezvăluit că joi, 21 martie, poate fi o zi istorică pentru întreaga suflare dinamovistă. „Kaiserul” a vorbit și el despre hotărârea de Guvern care se află pe masa lui Ciolacu și care doar trebuie semnată, astfel urmând a se da undă verde construirii noului Stadion Dinamo, în Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

„Avem mâine (n.r. joi) o hotărâre pe masa Guvernului și e foarte importantă. Este vorba despre noua arenă multifuncțională pe care vrem să o construim în Dinamo.

Sperăm ca premierul și ceilalți din Guvern să aprobe această hotărâre de Guvern. Eu vreau să mulțumesc deja în avans Ministerului Dezvoltării, miniștrilor respectivi, ai MAI-ului și ai celorlaltor foruri, Finanțe, care au înțeles necesitatea pentru dezvoltarea acestui stadion care ar fi trebuit să fie gata de acum cinci-șase ani.

Sper ca premierul să semneze, de aceea îi mulțumesc în avans. Noi nu avem, deocamdată, o identitate, nu putem juca acolo. Hotărârea de Guvern va ajuta CNI-ul să demareze procedurile de licitație pentru demolarea și construirea noii arene”, a declarat Ionuț Lupescu, conform digisport.ro.

Vestea pe care o așteaptă toată suflarea roș-albă! Lucrările la noul stadion Dinamo ar putea demara cât de curând. Proiectul privind construcția noii arene din „Ștefan celMare” este posibil să ajungă joi, 21 martie, pe masa cabinetului condus de Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu noul stadion Dinamo! Veste bună pentru fani de la Guvernul României

Totuși, fanii lui Dinamo nu trebuie să se îmbete cu apă rece. Pentru ca lucările propriu-zise la stadionul de peste 100.000.000 de euro să înceapă, trebuie să fie mai întâi demolată actuala arenă și să aibă apoi loc licitația pentru a se stabili care este firma care va fi însărcinată cu ridicarea noului stadion din „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

„PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire Arenă multifuncţională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti”, este anunțul postat pe site-ul oficial al Guvernului României.

Pe 30 decembrie, Comitetul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național a dat un aviz în vederea construirii noului stadion Dinamo, iar pe 14 februarie s-a mai făcut un pas important.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat astăzi, 14 februarie 2024, deschiderea procedurii de dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Construire Arena Multifuncțională Dinamo”, a fost anunțul făcut pe pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”.

Cum va arăta noul stadion Dinamo

Noul stadion Dinamo va fi prevăzut cu dotări de ultimă generație. Printre acestea ar fi următoarele:

ADVERTISEMENT
  • Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
  • Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;
  • Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;
  • Restaurant (pub);
  • Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;
  • Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;
  • Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;
  • Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);
  • Sala ospitalitate VIP;
  • -Spaţii vânzare bilete;
  • Spaţii tehnico-administrative;
  • Cabinet medical de prim ajutor;
  • Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;
  • Camera VAR;
  • Infrastructură modernă de comunicații;
  • Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);
  • Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);
  • 10 Săli integrate în infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând să fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri antrenori
  • Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.
  • Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta într-o acustică excepțională.

Ionuț Negoiță, dispus să revină la Dinamo: „Mi-am dorit foarte mult să se facă stadion”

Până și fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, așteaptă construirea unui nou stadion în „Ștefan cel Mare”. Ba, mai mult, omul de afaceri în vârstă de 50 de ani ia în calcul o revenire în fotbal când arena va fi gata.

ADVERTISEMENT

„Eu când am intrat la Dinamo am crezut și mi-am dorit foarte mult să se facă stadion. Nu a fost să fie și sunt convins că dacă Dinamo va avea un stadion nou lucrurile vor sta diferit, vor fi venituri suplimentare.

Se pare însă că nu știu nimic să se întâmple ceva în povestea asta. Erau și banii aprobați la CNI când eram eu acolo. Dinamo trebuia să aibă stadion odată cu Rapid și Steaua. Era și o hotărâre de Guvern”, a declarat Ionuț Negoiță la Digi Sport.

ADVERTISEMENT