Sport

Zlatan Ibrahimovic, încă un episod rasist la adresa României. Ce i-a spus lui Cristi Chivu: „Să fiți ai naibii de țigani, ați invadat Europa!”

Zlatan Ibrahimovic e arhicunoscut pentru glumele pe care le face la adresa rromilor. Cum l-a șocat starul suedez pe Cristi Chivu
29.06.2023 | 17:58
Zlatan Ibrahimovic inca un episod rasist la adresa Romaniei Ce ia spus lui Cristi Chivu Sa fiti ai naibii de tigani ati invadat Europa
Zlatan Ibrahimovic i-a făcut „țigani” de-a lungul timpului pe toți românii alături de care a jucat: Chivu, Mutu, Lobonț sau Mitea. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic are origini rrome, însă nu ratează niciodată să glumească pe acest subiect când vine vorba de România sau de Cristi Chivu ori Adrian Mutu.

Zlatan Ibrahimovic, încă o poveste savuroasă: „A început caterinca. E profesor. Numai glume”

Valentin Sălăgean, fostul partener de afaceri al lui Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu, și apropiat al lui Gigi Becali, a dezvăluit un moment „picant” cu Zlatan Ibrahimovic și Cristi Chivu în prim plan, din perioada în care cei doi erau colegi la Inter.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri își aduce aminte întâmplarea cu lux de amănunte: „Stăteam la hotelul Melia, unde fac cantonament AC Milan și Inter. Fii atent ce pățesc acolo! Mă duc într-o dimineață la micul dejun cu soția. În hol era echipa lui Inter. Mourinho, pe care l-am cunoscut la Gigi, la palat, Ibrahimovic și Chivu. Chivu zice: ‘Ce faci, Vali?’.

Și Ibrahimovic, arogant, face: ‘Un altro zingaro come te!’ (n.r. – ‘Un alt țigan ca tine!’). Îi zic: ‘Io credo che sei piu zingaro tu’. (n.r. – ‘cred că tu ești mai țigan decât mine’).

ADVERTISEMENT

El zice: ‘Bravo, îmi place!’. A început caterinca. Ibrahimovic e profesor. A dus la tăvăleală, și el m-a tăvălit. Zice: ‘Spune-i doamnei să meargă să mănânce și tu rămâi aici!’. Să mă tăvălească la vrăjeală. Și a început: ‘Să fiți ai naibii de țigani! Ați venit și ați invadat Europa’. Numai glume”, a mai spus Sălăgean, la gsp.ro.

Zlatan Ibrahimovic, spectacol și cu Bogdan Lobonț: ‘Ooo, ‘țigane’, mai trăiești? Cu ce pot să te ajut?’”

Zlatan Ibrahimovic discuta la fel și cu Bogdan Lobonț. Cei doi au rămas în relații bune după ce au fost colegi la Ajax: „‘Ooo, ‘țigane’, mai trăiești? Cu ce pot să te ajut?’. Zic ‘Nu, mă, am nevoie de niște informații, dacă poți’.

ADVERTISEMENT

Și Nicolae Mitea era doar un „țigan” pentru fostul mare atacant: „Eu plecasem cu Chivu de la Ajax la Roma și așa l-am adus pe Mitea acolo. Primul an, i-a spart, al doilea an, i-a spart, devenise bun prieten cu Ibrahimovic. Char m-a întrebat Zlatan, odată, când ne-am văzut la Milano: ’ce face țigănușul meu?”, a dezvăluit Giovanni Becali o discuție pe care a avut-o cu Zlatan Ibrahimovic în 2019.

„Ibra” l-a făcut „țigan” și pe Adi Mutu la Juventus, însă fotbalistul nu acceptă să fie numit la fel. Manuele Blasi a simțit-o pe pielea lui: Acum cu Blasi, el tot ne lua la mișto și Zlatan s-a supărat și îmi zice: ‘Stai că-l aștept și să vezi ce-i fac’. Eu vedeam că stă cu ușa deschisă și mi-a zis să deschid geamul, eram în Austria, jucam cu Austria Viena în Chamions League. Trece Blasi pe lângă cameră, Zlatan a pus mâna pe el, nu aveai ce să-i faci lui Zlatan când punea mâna pe tine, îi dă doi pumni la coaste și îl scoate pe geam.

ADVERTISEMENT

Acum, ală țipa, țipa, m-am dus și eu să-l țin pe Zlatan să nu-l scape în cap. Îl ținea doar de picioare. Blasi era acolo țipa și Zlatan îi striga să-și ceară iertare (n.r. râde): ‘Mă mai faci țigan? Cere-ți scuze!’ L-a ridicat și a început să plângă de frică: ‘Băi, nu sunteți sănătoși, ce glume sunt astea?’, și eu i-am zis: ’Nu eu, Zlatan’”, a fost istorisirea lui Adi Mutu.

ADVERTISEMENT