News

Zona în care au început să se mute bucureștenii care s-au săturat de haosul din Capitală: “Se găsesc terenuri foarte accesibile ca preț”

Care este zona din țară în care au început să se mute bucureștenii care s-au săturat de haosul din Capitală. Avantajele acestui loc.
14.03.2024 | 20:19
Zona in care au inceput sa se mute bucurestenii care sau saturat de haosul din Capitala Se gasesc terenuri foarte accesibile ca pret
Zona în care au început să se mute bucureștenii care s-au săturat de haosul din Capitală. Sursa foto (descriptiv): Wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Care este zona din sudul țării în care au început să se mute bucureștenii sătui de haosul din Capitală. Începută încă din perioada pandemiei, această tendință de migrație este și în prezent în continuă creștere.

Ilfov, zona în care au început să se mute bucureștenii care s-au săturat de haosul din Capitală

În ultimul deceniu, populația din București a scăzut cu 9%. Mulți cetățeni din cel mai mare oraș al României au descoperit că pot avea de o viață mult mai bună la mică distanță.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere financiar, Capitala reprezintă o atracție pentru cetățeni. Cu o medie netă de 5.000 de lei pe lună, angajații din București au cele mai mari salarii din România.

Pe de altă parte, cel mai mare oraș din țară are tot mai multe inconveniente pentru locuitorii săi. Fără îndoială, cea mai mare problemă este cea legată de trafic. Oamenii sunt sătui să-și piardă ore întregi din zi pe șosele.

ADVERTISEMENT

În weekenduri, bucureștenii aleg să fugă din oraș. Unii dintre ei aleg să se mute definitiv chiar într-o zonă din apropiere. Vorbim de localitățile din județul învecinat Ilfov.

A existat întotdeauna segmentul de oameni care și-a dorit întotdeauna… care-și doresc să dețină o locuință de vacanță sau de weekend care nu este foarte departe de București. Ele oferă liniște și relaxare față de toată aglomerația din Capitală”, spune expertul imobiliar Diana Micu, la DC News.

ADVERTISEMENT

Conform aceluiași expert, în această zonă, aflată în Ilfov, se găsesc terenuri foarte accesibile la preț. ”Este un segment foarte bine delimitat care a început să crească mai ales după pandemie”, spune Micu. Conform acesteia, Ilfov-ul a avut cea mai mare explozie a vânzărilor, pentru că, în comparație cu anul trecut, s-a înregistrat o creștere cu 75%.

Zonele preferate de bucureșteni

Locuitorii din Capitală nu aleg de loc la întâmplare. Aceștia țintesc acele zone în care autoritățile locale urmează să ”investească bugete serioase în infrastructură”.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă a Bucureștiului este cea legată de trafic, care este din ce în ce mai aglomerat și mai dificil. Atunci, oamenii tind să se orienteze către zonele în care proiectele de infrastructură ușurează traficul și stilul de viață, prin câștigarea unui timp prețios. Și dezvoltatorii tind să se orienteze către zonele unde cererea este ridicată”, spune expertul imobiliar.

ADVERTISEMENT
Tags: