Life

10 alimente care îți prelungesc viața. Ce trebuie să mănânci pe a arăta mereu tânăr

Alimentele pe care trebuie să le incluzi în meniul zilnic, dacă vrei să arați mereu tânăr. Au beneficii incredibile asupra organismului
22.01.2024 | 17:54
10 alimente care iti prelungesc viata Ce trebuie sa mananci pe a arata mereu tanar
Ce trebuie să mănânci pentru a fi mereu tânăr. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată au început să fie concepte din ce în ce mai populare în rândul românilor. Foarte multe persoane vor să arate bine și consume alimente benefice pentru organism. Un astfel de obicei sănătos are rezultate pe termen lung, iar unul dintre efecte este ”tinerețea fără bătrânețe”.

Ce să mănânci pentru a arăta bine la exterior și a te simți bine la interior

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că alcătuirea unei diete echilibrate este destul de dificilă în ziua de azi. Cu atâtea opțiuni alimentare, nu este de mirare că puține sunt persoanele care știu ce și cum să consume pentru a arăta bine.

ADVERTISEMENT

Există unele alimente care nu au beneficii doar asupra organismului la interior, ci și la exterior. Sunt acele alimente pe care specialiștii le numesc ”elixirul tinereții”.

Este foarte bine cunoscut faptul că alimentația și dieta influențează modul în care arătăm. De foarte multe ori, tinerețea veșnică la care visează toți nu se regăsește în cabinetele estetice, ci în ceea ce avem în farfurie.

ADVERTISEMENT

Deși îmbătrânirea este un proces natural, cu toții vrem să luam contact cu ea cât mai târziu posibil. Este foarte important de știut că acest lucru se poate realiza dacă suntem mult mai atenți la alimentele pe care le consumăm zi de zi.

Unele dintre cele mai bune alimente care luptă împotriva îmbătrânirii sunt fructele de pădure. Acestea sunt foarte bogate în antioxidanți, ceea ce împiedică îmbătrânirea prematură a pielii. În special, consumul de mure reduce apariția ridurilor și crește gradul de elasticitate al pielii.

ADVERTISEMENT

Lista alimentelor care încetinesc procesul îmbătrânirii

Un alt aliment recomandat în lupta împotriva îmbătrânirii este peștele gras. Acesta este foarte bogat în acizi grași omega-3, ceea ce ajută la menținerea unui ten mai tânăr, dar și la elasticitatea pielii.

Cei care vor să arate tineri cât mai mult timp trebuie să includă în alimentația zilnică nucile și semințele. Acestea conțin grăsimi sănătoase care ajută la menținerea elasticității pielii. Nucile și migdalele consumate zilnic ajută la reducerea vizibilă a procesului de îmbătrânire.

ADVERTISEMENT

Poate că unele dintre cele mai populare alimente care fac minuni pentru organism sunt verdețurile. Acestea trebuie consumate în mod constant pentru a avea efectele scontate.

Verdețurile sunt cele care stimulează producerea de colagen și protejează pielea de efectele radiațiilor UV. Cele mai recomandate spre consum sunt spanacul, sfecla elvețiană sau varza kale.

Avocado este și el benefic în menținerea unui organism sănătos și tânăr. Dincolo de faptul că este bogat în vitamina E, acesta are și grăsimi sănătoase care hidratează pielea. În plus, consumul regulat de avocado reduce nivelul de colesterol din organism.

Cartofii dulci, renumiți pentru consumul de beta-caroten sunt benefici în prevenirea bolilor cronice. La fel de benefice sunt și roșiile care conțin licopen, un compus care protejează pielea de daunele produse de soare.

Potrivit csid.ro, un alt aliment care încetinește procesul de îmbătrânire este ciocolata neagră. Consumată cu moderație, aceasta poate ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale optime și reduce riscul de boli cardiovasculare sau demență.

Iaurtul face și el minuni pentru organism. Este un aliment bogat în probiotice, iar asta ajută, în primul rând, sănătatea intestinului. Datorită conținutului de vitamina D și calciu, iaurtul este benefic pentru oase sănătoase.

Ultimul, dar nu cel din urmă este ceaiul verde, o băutură care are efecte puternice anti-îmbrătrânire. Ceaiul verde reduce semnificativ semnele de îmbătrânire datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante pe care le are.

ADVERTISEMENT
Tags: