Sport

10 din 10 cu ”Break Point”. Sferturile Australian Open sunt interzise pentru protagoniștii primului sezon al serialului Netflix

Eliminarea lui Felix Auger-Aliassime la Australian Open înseamnă că niciuna dintre vedetele noului documentar Netflix nu a ajuns în a doua săptămână la Melbourne.
23.01.2023 | 16:33
10 din 10 cu Break Point Sferturile Australian Open sunt interzise pentru protagonistii primului sezon al serialului Netflix
Rând pe rând, toți cei 10 jucători care au fost protagoniștii primului sezon al serialului Break Point de pe Netflix au părăsit Australian Open.
ADVERTISEMENT

Pe 13 ianuarie, Netflix a lansat documentarul ”Break Point”. În cele cinci episoade ale primului sezon, acesta urmărește evoluțiile a 10 jucători în turneele ATP și WTA din 2022. Sportivi din noua generație, care visau la titlu la Australian Open, dar care n-au prins nici măcar ”sferturile”.

Félix Auger-Aliassime, eliminat în optimi, este ultimul nume din ”Break Point” care părăsește competiția

Nick Kyrgios, Ajla Tomljanovic și Paula Badosa nici măcar nu au putut evolua la Australian Open. Fiind accidentați. Apoi, încă din primul tur, au început să cadă și alte capete. Matteo Berettini deschizând lista.

ADVERTISEMENT

Când turul doi a mai făcut patru ”victime”, deja a început să se vorbească despre un adevărat blestem. Deja opt dintre sportivii care apăruseră în ”Break Point” părăsiseră competiția.

Vineri, prietena canadianului Felix Auger-Aliassime, i-a spus acestuia despre informația care făcea deja valuri pe rețelele de socializare. Jucătorul a zâmbit.

ADVERTISEMENT

”Mi s-a părut amuzant”, a spus el după ce l-a învins pe capul de serie 28, Francisco Cerundolo, cu 6-1, 3-6, 6-1, 6-4, pentru a ajunge în runda a patra.

”Nu știu; Nu cred că are legătură. … Poate jucătorii care au pierdut simt că există vreuna, cumva. Dar nu cred că o fac. Oricum, mă repet, nu cred că are legătură”, a spus Auger-Aliassime.

ADVERTISEMENT

Numai că, jucătorul canadian, rămas singurul protagonist al serialului Netflix care mai evolua la Melbourne, a cedat și el în chiar turul următor. Cap de serie numărul 6, el a fost învins în patru seturi, 6-4, 3-6, 6-7 (2), 6-7 (3) de cehul ceh Jiri Lehecka.

Sezonul 1, episod cu episod

Episodul 1: Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis. Nick Kyrgios, favoritul fanilor, el nu a putut juca la Australian Open din acest an din cauza unei accidentări la genunchi suferită chiar înainte de turneu. El ar fi jucat pentru a-și apăra titlul de dublu cu Thanasi Kokkinakis, repetând povestea din primul episod din ”Break Point”.

ADVERTISEMENT

Și Kokkinakis a părăsit întrecerea. În turul 2. După ce a condus cu 2-0 la seturi și 5-2, dar a cedat în fața lui Murray, după aproape șase ore de joc.

Episodul 2: Matteo Berrettini și Ajla Tomljanović. Berrettini, care viza primul său titlu de Grand Slam, a avut o soartă similară cu Kokkinakis. Dar în turul 1. Tot după un ”thriller” cu Murray. Iar Ajla, accidentată la genunchi, a ratat prezența la Australian Open și va lipsi luni bune de pe teren.

Episodul 3: Taylor Fritz și Maria Sakkari. Fritz, cel mai bine clasat jucător american, a fost eliminat în turul doi, de australianul Alexei Popyrin. Un jucător care a beneficiat de wildcard.

Maria Sakkari, cap de serie numărul 6, a fost, de asemenea, favorită pentru a câștiga titlul. Dat a părăsit întrecerea în turul al treilea, contra lui Lin Zhu.

Episodul 4: Paula Badosa și Ons Jabeur. Paula Badosa nu a putut juca la Australian Open din pricina unei accidentări la coapsă. Ons Jabeur, cap de serie numărul 2, și dublă finalistă în turnee de Grand Slam în 2022, a fost eliminată de Marketa Vondrousova, în turul 2.

Episodul 5: Felix Auger-Aliassime și Casper Ruud. După ce Nadal părăsea întrecerea, Casper Ruud, cap în turul doi, devenea unul dintre favoriții la succes. A cedat însă și el în turul 2, în fața americanului Jenson Brooksby. Iar acum, iată, lista a devenit completă după eliminarea lui Felix Auger-Aliassime.

ADVERTISEMENT