News

17.000 de lei pensie pe lună în Guvernul României. Cine este ministrul care încasează peste 3.000 de euro, la 54 de ani

19.03.2021 | 07:36
17000 de lei pensie pe luna in Guvernul Romaniei Cine este ministrul care incaseaza peste 3000 de euro la 54 de ani
ADVERTISEMENT

Un ministru din Guvernul României condus de Florin Cîțu încasează lunar o pensie de 17.000 de lei, adică undeva la peste 3.000 de euro, în condițiile în care are doar vârsta de 54 de ani.

În acest caz este titularul portofoliului de la Apărare (MApN), Nicolae Ciucă, cel care se află, momentan, în fericita situație de a primi, în fiecare lună, atât pensie, cât și îndemnizația cuvenită ca ministru.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe fostul premier interimar, proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat îi va lăsa fără una dintre lefuri.

Cine este ministrul din Guvernul României care încasează, la 54 de ani, 17.000 de lei pensie pe lună

Din declarația de avere a lui Nicolae Ciucă rezultă că acesta a încasat în primele sale două luni de pensie de la MApN aproximativ 34.000 de lei, însemnând lunar o pensie de circa 17.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Acestor venituri li se adaugă indemnizația de ministru de circa 13.000 de lei pe lună. Totodată, Ciucă a mai primit şi un venit din activităţi didactice de 3.300 de lei, scrie Adevărul.

De îndată ce proiectul de lege iniţiat de către Guvern care va interzice cumulul celor două venituri, pensie și salariu, Nicolae Ciucă va fi nevoit să-şi suspende pensia dacă vrea să continue în funcţia de ministru.

ADVERTISEMENT

”Acţiunea continuării activităţii are drept consecinţă suspendarea pensiei şi cei care cumulează în momentul de faţă pensia cu salariul de la stat au obligaţia ca în 30 de zile de la publicarea acestui act normativ să-şi exprime această opţiune”, a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Perioada în care bugetarii își pot alege opțiunea

În această săptămână, ministrul Muncii Raluca Turcan a făcut un anunț important pentru cei care încasează pensie şi salariu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a menționat că proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul a fost aprobat de Guvern, iar săptămâna viitoare, acesta urmează să fie prezentat Parlamentului.

Angajații la stat care beneficiază de pensie își pot alege opțiunea în termen de 30 de zile, potrivit demnitarului. De asemenea, Turcan a făcut precizări importante cu privire la conținutul proiectului de lege.

”Pentru sectorul public există nişte reglementări specifice, şi anume: în momentul în care o persoană optează pentru prelungirea activităţii, atunci, dacă îndeplineşte condiţiile de pensionare, se suspendă dreptul la pensie.

”Opţiunea continuării activităţii după împlinirea vârstei legale de pensionare are drept consecinţă, aşadar, suspendarea pensiei şi cei care cumulează în momentul de faţă pensie cu salariul la stat au obligaţia ca în 30 de zile de la publicarea acestui act normativ să-şi exprime această opţiune”, a spus Turcan.

ADVERTISEMENT