Sport

20.000 de fani la derby! CSA Steaua a bătut clar Dinamo și la fotbal, și la galerii: „PCcasH!”

Seară grea pentru Dinamo în Ghencea. Trupa lui Ovidiu Burcă a fost învinsă clar de marea rivală, în timp ce Steaua a câştigat şi duelul galeriilor din tribune.
18.04.2023 | 21:00
20000 de fani la derby CSA Steaua a batut clar Dinamo si la fotbal si la galerii PCcasH
Ultraşii Stelei au incendiat peluza. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a câştigat cu 2-0 derby-ul din Liga 2 Casa Pariurilor cu Dinamo. Pe teren, lucrurile au fost tranşate încă din prima repriză, când elevii lui Burcă au dormit în ghete şi au primit două goluri după gafe uriaşe.

20.000 de fani la derby! CSA Steaua a bătut clar Dinamo și la fotbal, și la galerii

În tribune, duelul a fost mai spectaculos. Au fost 20.000 de oameni pe Ghencea, dar principalul punct de atracţie a fost confruntarea celor două peluze, pline la refuz: câte 5000 în fiecare.

ADVERTISEMENT

Încălzirea a fost făcută încă din dimineaţa meciului când mai mulţi fani au fost arestaţi după o încăierare cu suporterii adverşi. Jandarmeria a luat măsuri speciale, ca cele două grupuri numeroase de suporteri să nu se intersecteze în niciun fel.

Un meci de risc maxim pe noul stadion Steaua în care treaba jandarmilor era să se asigure că duelul va rămâne doar în cele două peluze. Şi a fost unul spectaculos încă din start.

ADVERTISEMENT
Desfăşurare mare de forţe pentru derby-ul Steaua - Dinamo. Sursa: Fanatik
Desfăşurare mare de forţe pentru derby-ul Steaua – Dinamo. Sursa: Fanatik

Duelul scenografiilor: “Dinamo, sentimente aparte” vs. “Invidioşi încă din copilărie / Lumina voastră distrusă de-a Stelei măreţie”.

Peluza dinamovistă a afişat în start de meci o scenografie roş-albă, pe care scria: “Dinamo, sentimente aparte”. Dincolo, roş-albaştrii au păstrat scenografia pentru momentul primului gol.

Iar când Bogdan Chipirliu se pregătea să execute lovitura de pedeapsă, Peluza Sud a descoperit un afiş pe întreaga peluză care afişa o caracatiţă roş-albastră care zdrobeşte un far alb-roşu, cu mesajul: “Invidioşi încă din copilărie / Lumina voastră distrusă de-a Stelei măreţie”.

ADVERTISEMENT
Scenografia de la Dinamo.
Scenografia de la Dinamo.
Scenografia Stelei în meciul cu Dinamo. Sursa: Fanatik
Scenografia Stelei în meciul cu Dinamo. Sursa: Fanatik

A urmat apoi un duel al bannerelor din ambele peluze. Zeci de mesaje ironice adresate adversarilor, de parcă am fi fost la ping-pong, nu la fotbal. Peluza Sud a avut temele făcute şi a aflat o parte dintre mesajele rivalilor, având răspunsul pregătit.

Au fost zeci de bannere în ambele peluze.
Au fost zeci de bannere în ambele peluze.

Zeci de bannere în fiecare peluză: “PCcasH” vs. “Cum adică nu aţi trădat? Când traseismul ultra voi l-aţi inventat”

Au fost zeci de bannere afişate în fiecare peluză, iar tot acest show a atras mai multe priviri decât ceea ce s-a întâmplat pe teren. După golul de 2-0, marcat de Chipirliu în minutul 29, pe gazon lucrurile erau încheiate.

ADVERTISEMENT

Din fericire, în peluze show-ul a continuat. Vacarm în ambele peluze timp de 90 de minute, care nu au ezitat să se ironizeze pe tot parcursul meciului: PCcasH” versus “Cum adică nu aţi trădat? Când traseismul ultra voi l-aţi inventat”.

Bannere ironice în ambele peluze. Sursa: Fanatik
Bannere ironice în ambele peluze. Sursa: Fanatik

Deşi peluza dinamovistă a luptat mult mai aprig decât băieţii lui Burcă de pe teren, cei din Peluza Sud au fost pregătiţi şi au scos un as din mânecă în debutul reprizei secunde.

Steliştii au incendiat peluza în debutul părţii secunde!

Un show pirotehnic, care a “incendiat” întreaga peluză, cu mesajul: “Stelism militant”, care nu se mai vedea de la fumigenele aprinse în întreaga peluză.

VEZI VIDEO: 

Dinamo, înfrântă pe teren şi în tribune! Îşi ia revanşa pe Arena Naţională?

Dinamoviştii nu au avut răspuns la show-ul pirotehnic al adversarilor, dar bannerele au continuat să curgă pe bandă rulantă şi dintr-o peluză şi din cealaltă.

Un banneer ironic al celor de la Dinamo. Sursa: Fanatik
Un banneer ironic al celor de la Dinamo. Sursa: Fanatik

Un efort colosal al ambelor galerii, care nu au avut de ani de zile posibilitatea de a se duela. Şi au făcut-o pe Ghencea într-un stil mare, războiul peluzelor fiind mult mai spectaculos decât derby-ul propriu zis.

Dinamo a pierdut pe teren cu 0-2 şi a fost nevoită să se recunoască învinsă şi în duelul galeriilor, dar are şansa revanşei în returul din play-off. Sunt şanse mari să vedem o confruntare de proporţii mai mari, într-un derby pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT