Sport

2024 ne va întâmpina cu un super documentar despre fotbalul românesc. Vor apărea și legendele echipei naționale

În 2024 va apărea un super documentar despre cea mai importantă perioadă din fotbalul românesc. În film vor apărea și legendele "Generației de Aur".
14.12.2023 | 14:03
2024 ne va intampina cu un super documentar despre fotbalul romanesc Vor aparea si legendele echipei nationale
În 2024 va apărea un super documentar despre cea mai importantă perioadă din fotbalul românesc. În film vor apărea și legendele "Generației de Aur". Sursa Foto: Arhive Fanatik
ADVERTISEMENT

În primăvara anului 2024 va apărea un super documentar despre cea mai importantă perioadă din fotbalul românesc. Este vorba despre anii 1980 – 2000. Filmul va fi disponibil în toate cinematografele și va relata și povestea legendelor “Generației de Aur”.

“Hai, România! – Povestea Generației de Aur”

“Hai, România! – Povestea Generației de Aur” este un super documentar care va apărea pe 1 martie 2024. Filmul va relata povestea celei mai bune perioade din fotbalul românesc, vorbim de anii 1980 – 2000.

ADVERTISEMENT

Atunci, echipa națională a României traversa cele mai bune momente din istorie. Trei calificări consecutive la mondialele din 1990, 1994 și 1998, două calificări consecutive la campionatele europene din 1996 și 2000, dar și un bine meritat loc 3 în clasamentul FIFA.

“Se întâmplă! Din 1 martie 2024, filmul documentar ‘Hai, România! Povestea Generației de Aur’ va fi în toate cinematografele din țară. Am strigat, ne-am bucurat și am suferit împreună. A venit momentul ca Generația care a adus cele mai mari performanțe din istorie să își primească ‘Statuia'”, este textul scris pe pagina oficială de Facebook a documentarului.

ADVERTISEMENT

Un super documentar despre fotbalul românesc

Documentarul va prezenta mai multe povești nespuse despre performanțele “Generației de Aur”, dar și despre alte momente importante și cluburi care făceau performanță în fotbalul românesc de la acea vreme.

Filmul vine în anul în care vom aniversa 30 de ani de la cel mai grandios moment al fotbalului nostru, respectiv calificarea în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, care a avut loc în Statele Unite ale Americii. Ulterior proiecției din cinematografe, va apărea și un serial cu imagini, subiecte și alte interviuri care vor completa filmul, iar acesta va fi disponibil pe o platformă de streaming.

ADVERTISEMENT

Despre documentarul care are în prim plan “Generația de Aur”

Documentarul e făcut în regia lui Claudiu Mitcu și după un scenariu semnat de scriitorul și jurnalistul Andrei Crăciun. Filmul este produs de Headline Management Agency. Totodată, este și primul documentar despre fotbal și despre contextul social al momentului.

“Noi facem un documentar care este despre fotbal, fără să fie doar despre fotbal. E și despre societate, despre tranziție, despre trecerea de la comunism la democrație. Fotbalul a fost cel mai important motor al bucuriilor noastre comune în anii 1980-1990.

ADVERTISEMENT

Epoca aceea nu mai există și vrem să o readucem la viață și să o dăm mai departe celor pe care echipa națională de fotbal nu i-a făcut încă niciodată fericiți. O să revedeți în documentar și în miniseria documentară oameni importanți din această poveste. Mulți așa cum nu i-ați mai văzut vreodată”, a spus Claudiu Mitcu în timpul filmărilor pentru documentar.

În acest film vor apărea nume importante precum Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Dan Petrescu, Gică Popescu, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Marius Lăcătuș, Ioan Ovidiu Sabău, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihail, Tibor Selymes, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Constantin Gâlcă, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Cristian Chivu și Adrian Mutu. Pe lângă aceștia producția s-a mai bucurat și de prezențele lui Emeric Ienei, Dumitru Dumitru, Anghel Iordănescu, Mircea Sandu, Ioan Becali, Ionel Stoica, Ovidiu Ioanițoaia, Mircea M. Ionescu și Radu Paraschivescu.

ADVERTISEMENT