Life

3 salate de primăvară pe care trebuie să le încerci neapărat. Se prepară în doar câteva minute

Există numeroase salate de primăvară din care poți să alegi. Acestea sunt simplu de preparat și de asemenea, au și numeroase beneficii pentru organism.
19.04.2023 | 10:04
3 salate de primavara pe care trebuie sa le incerci neaparat Se prepara in doar cateva minute
3 salate de primăvară pe care trebuie să le încerci neapărat. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

E foarte simplu să prepari salate de primăvară. Și mai mult de atât, acestea sunt esențiale pentru funcționarea organismului nostru, dar și pentru digestie. Ca să nu mai vorbim de faptul că legumele sunt extrem de accesibile la preț.

3 salate de primăvară pe care trebuie să le încerci

În cazul în care ești în căutarea unor idei de salate de primăvară, iată trei rețete care îți vor fi de mare ajutor. Pe unele dintre ele poate le cunoști deja, însă fiecare are un gust aparte. De asemenea, în unele preparate putem adăuga și carne pentru o aromă mai puternică.

ADVERTISEMENT

O rețetă pe care mulți români o adoră este cea pentru salata grecească. Aceasta este mult mai sățioasă decât alte salate de primăvară. Mulți o consumă ca garnitură alături de carnea la grătar, dat fiind gustul său delicios.

Pentru a prepara salata grecească este nevoie de un castravete mare, trei roșii, o ceapă, măsline negre, brânză feta, condimente, dar și patru linguri de ulei de măsline. Prima oară se spală legumele, iar mai apoi acestea sunt tăiate bucățele.

ADVERTISEMENT

La final ele vor fi amestecate într-un bol, iar uleiul de măsline se adaugă de abia la final. Mai poți adăuga și bucăți din carne de pui pe grătar înăuntru pentru un gust mult mai aromat, dar și pentru un preparat nu foarte bogat în calorii.

Cum prepari salata de legume cu ou

O altă salată de primăvară delicioasă este cea de legume cu ou. Și aici ai nevoie de o salată, de trei fire de ceapă verde, dar și de un castravete și două sau ouă trei fierte. De asemena nu uita de uleiul de măsline, dar și de roșiile cherry și condimente după gust.

ADVERTISEMENT

La fel ca și la rețeta anterioară, legumele se spală bine, iar apoi se scurg de apă și se taie rondele. Ouăle se fierb, iar la final se curăță de coajă și se taie și ele rondele, fiind adăugate alături de legume și verdețuri.

Și salata de ridichii cu avocado și mazăre este apreciată de multe persoane. Asta în condițiile în care ridichile cresc destul de ușor, astfel că pot fi cultivate chiar și în curte. Pentru această rețetă este nevoie de o legătură de ridichii, un castravete, dar și o legătură de mărar.

ADVERTISEMENT

Nu uita nici de un avocado, dar și de niște mazăre fiartă pe care o vei adăuga. Legumele trebuie spălate, iar mai apoi tăiate și amestecate unele cu altele. După gust se adaugă și condimente precum boia, sare, dar și piper. În curând se încălzește vremea, astfel că poți prepara și faimoasele rețete pentru salatele de vară. 

ADVERTISEMENT