Life

40 de zile de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Cine a venit la mormântul regretatului artist

S-au împlinit 40 de zile de la moartea regretatului Petrică Mîțu Stoian. La parastas, familia, colegii de breaslă, prietenii și fanii s-au adunat la mormântul celebrului artist.
11.12.2021 | 17:00
40 de zile de la moartea lui Petrica Mitu Stoian Cine a venit la mormantul regretatului artist
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe data de 6 noiembrie 2021, la doar 61 de ani. După infecția cu virusul din China, interpretul de muzică populară a ajuns la Caraș-Severin, la o clinică privată, pentru a se recupera. Doar că la scurt timp, aceasta a fost transportat de urgență la Spitalul Reșița. Acolo, în ciuda eforturilor depuse de medici, trupul îndrăgitului artist a cedat.

S-au împlinit 40 de zile de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Astfel că astăzi, 11 decembrie, s-au împlinit 40 de zile de la moartea regretatului cântăreț de muzică populară. Conform datinilor, cel care ani de zile i-a fost impresar, prieten și parte din familie a organizat un parastas pentru a cinsti numele celui care zeci de ani a cântat și i-a încântat pe români cu piesele sale tradiționale.

ADVERTISEMENT

”Da, așa este. Mâine (n.r. azi)  facem parastasul de 40 de zile. Vor fi prezenți oamenii care chiar l-au iubit pe Petrică. Sunt 100 și ceva de persoane invitate”, a declarat Doru Gusman, pentru FANATIK.

Familia regretatului artist a fost chemată la parastas

La Craiova, acolo unde a fost înmormântat, alături de cei din familia impresarului, dis de dimineață, în Cimitirul Ungureni au venit pe rând fani, apropiați, colegi de breaslă și cei din familie pentru a-i aduce celui care s-a ridicat la cer un ultim omagiu.

ADVERTISEMENT

Doru Gușman spune că la pomana de 40 de zile a avut grijă să cheme pe toată lumea, inclusiv pe sora artistului, cea cu care este ”la cuțite” din cauza averii lui Petrică Mîțu Stoian.

”I-am chemat pe toți. Am chemat toate rudele lui, care a avut plăcerea să vină, a venit. Acum trei sau patru zile au confirmat că vor participa. Eu nu i-am mai sunat ieri sau alaltăieri. Dacă vin sunt bineveniți, au locurile rezervate. Sora care umblă pe la televiziuni m-a sunat și mi-a spus că vin toți, întreaga familie”, a spus Doru Gușman înainte de începerea slujbei de 40 de zile de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, conform Oltenia TV.

ADVERTISEMENT

”Am chemat prieteni cărora dacă le curge o lacrimă e sinceră”

Pe lângă familie și fani, Doru Gușman și-a dorit că la mormântul lui Mîțu Stoian să fie și cei mai buni prieteni și colegi ai regretatului. Însă, pe lista celor pe care impresarul i-a sunat nu s-a aflat și Niculina Stoican, partenera de scenă a lui Mîțu. Întrebat dacă artista a fost chemată la parastas sau dacă și-a anunțat prezența, Gușman, cel care se află în conflict cu artista, a ocolit subiectul fără a da un răspuns.

”Am chemat prieteni de-ai lui, cărora dacă le curge o lacrimă e sinceră, cei care l-au iubit și pe care i-a iubit: Constantin Enceanu, Mariana Ionescu, Maria Dragomiroiu, Marius Măgureanu, Cristi Bănățeanu. Sunt mulți”, a mai spus impresarul regretatului interpret de muzică populară.

ADVERTISEMENT

După slujba din cimitir, toți cei care au luat parte la parastas s-au îndreptat către un local din Craiova. Acolo, pentru peste o sută de persoane, Doru Gușman a organizat o masă pentru numele și sufletul lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT