News

400 de români s-au întors din Israel. Mărturii cutremurătoare: „A fost groaznic. A fost și este un război real”

Sute de români au fost repatriați cu aeronave TAROM, dar și a unor companii private. Oamenii sunt îngroziți în urma războiului.
09.10.2023 | 10:06
400 de romani sau intors din Israel Marturii cutremuratoare A fost groaznic A fost si este un razboi real
400 de români s-au întors din Israel. Colaj Fanatik/ Foto: Captură Antena3/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

400 de români s-au întors din Israel, luni dimineață, fiind îngroziți în urma războiului declanșat în Orientul Mijlociu. Aeronave TAROM și altele a unor companii private au adus în România cetățenii din Tel Aviv și Amman, acolo unde se aflau cei care au reușit să fugă în Iordania.

400 de români s-au întors din Israel

Oamenii au trecut prin clipe de groază și panică, văzând cum Hamas a pus stăpânire pe străzile din Israel. Ei și-au achiziționat zborul spre Capitala României pe loc, în aeroport, având în vedere problemele privind comunicațiile mobile.

ADVERTISEMENT

Printre cei repatriați din Israel, în această dimineață, se numără și comediantul Dan Badea. Acesta spune că salvarea lui a venit de la ambasadă, după ce a fost sunat de reprezentanți și informat cu privire la pericolul din zonă.

„Am fost sunat pe Whatsapp de cineva de la ambasadă și ne-a zis ‘Plecați cât puteți de repede’. A fost foarte important acel apel, că noi am mai fi stat. La noi, panica a început pe aeroport”, a transmis comediantul Dan Badea, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Un călugăr care a revenit în țară, luni dimineața, spune că a trecut printr-un coșmar, iar ceea ce s-a văzut pe internet sau la televizor este doar o mică parte din ceea ce era cu adevărat pe străzile din Israel. Un alt român spune că s-a adăpostit într-un buncăr imediat ce a auzit alarmele.

„A fost mult mai mult decât ceea ce s-a prezentat la televizor, a fost groaznic, teamă, frică. A fost și este un război real”, a declarat călugărul, potrivit sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT

Recomandările MAE pentru cetățenii români

În contextul actual, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor să își anuleze sau să reprogrameze călătoriile în Israel. De altfel, românii sunt rugați să urmărească rubrica „alerte de călătorie” pe site-ul ministerului.

„Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi”, transmite MAE.

ADVERTISEMENT

Amintim că mai multe companii aeriene internaționale și-au suspendat zborurile, după ce luptătorii Hamas au atacat Israelul. Ulterior, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a anunțat că țara a mobilizat 100.000 de soldați după atacul Hamas.

 

ADVERTISEMENT
Tags: