Sport

45 de fani interziși la Rapid – CFR Cluj! Anunțul Jandarmeriei despre derby

Zeci de fani interziși la Rapid - CFR Cluj. Jandermeria Română, anunț important înainte de meciul de pe stadionul Giulești. Măsurile de securitate luate.
06.04.2024 | 09:20
45 de fani interzisi la Rapid  CFR Cluj Anuntul Jandarmeriei despre derby
Rapid - CFR Cluj, în atenția Jandarmeriei Române. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre Rapid și CFR Cluj de pe stadionul Giulești este tratat de Jandarmerie cu o atenție sporită, mai ales în contextul dosarului „Pyro” în urma căruia liderul galeriei Rapidului a ajuns în spatele gratiilor.

Derby-ul Rapid – CFR Cluj și măsurile luate de Jandarmerie pe stadionul Giulești

Jandarmeria a anunțat că Rapid are 23 de suporteri interziși înainte de meciul cu CFR Cluj, în timp ce ardelenii au de asemenea 22 de fani sancționați cu aceeași măsură.

ADVERTISEMENT

Instituția recomandă suporterilor să nu se deplaseze organizat spre stadion: „Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine”.

ADVERTISEMENT

Rapid, avertizată cu privire la posibile scandări xenofobe la adresa celor de la CFR Cluj

Rapid riscă o suspendare în cazul în care din tribunele stadionului se vor auzi scandări la adresa etniei maghiare: „Subliniem faptul că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 31 din 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, cu modificările și completările ulterioare, este interzisă incitarea la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii”. 

Jandarmeria atrage încă o dată atenția cu privire la riscul la care se expun ultrașii dacă introduc materiale pirotehnice: „Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în arena
sportivă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă”.

ADVERTISEMENT

La partida dintre Rapid și CFR Cluj sunt așteptați peste 12.000 de suporteri. Derby-ul echipelor clasate pe locul 4, respectiv 3, va avea loc pe Giulești, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 20:30.

Căpitanul Săpunaru a sunat adunarea înainte de meci: „Să ștergem totul cu buretele”

Cristi Săpunaru a transmis un mesaj clar înainte de Rapid – CFR Cluj„Avem derby contra celor de la CFR Cluj. Și ei trec prin momente grele. Sper să ne bucurăm că în ultimele două partide i-am cam supărat. Trebuie să câștigăm. Jucăm în fața propriilor fani. Trebuie să ștergem totul cu buretele. Dacă stăm cu capul în pământ, nu vom avea nicio șansă.

ADVERTISEMENT

Colegii mei sunt motivați. Nu știu dacă ne mai luptăm la campionat, dar luptăm să câștigăm toate meciurile. Dacă ne vom apropia de FCSB, ne vom gândi iar”, a mai spus jucătorul care tocmai a împlinit 40 de ani.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni