Life

5 ani fără Stela Popescu. Drama care i-a marcat viața: Puiu, marea ei iubire, a murit răpus de o boală gravă

Pe 23 noiembrie se împlinesc 5 ani fără Stela Popescu. Regretata actriță a fost marcată de drama pierderii lui Puiu, răpus de o boală gravă.
23.11.2022 | 10:06
5 ani fara Stela Popescu Drama care ia marcat viata Puiu marea ei iubire a murit rapus de o boala grava
Drama care a marcat-o pe Stela Popescu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Se împlinesc 5 ani de când Stela Popescu s-a stins din viață, iar viața actriței a fost marcată de drama pierderii bărbatului iubit. Puiu Maximilian a fost răpus de o afecțiune gravă în doar câteva luni.

Stela Popescu, marcată de drama pierderii bărbatului iubit

Stela Popescu a trecut la cele veșnice pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de aproape 82 de ani. Decesul actriței a marcat lumea teatrului și a filmului.

ADVERTISEMENT

Actrița a fost căsătorită cu Dan Puican în perioada 1960 – 1969. Ulterior, Puiu Maximilian i-a devenit soț până în 1998, atunci când a decedat, răpus de o boală gravă.

Cu toate că mereu apărea pe scenă și la televizor cu zâmbetul pe buze, Stela Popescu a fost marcată de pierderea lui Puiu Maximilian, bărbatul pe care l-a iubit foarte mult.

ADVERTISEMENT

Atunci când soțul ei a murit, actrița a simțit că a fost o mare nedreptate. În doar câteva luni, bărbatul iubit a fost răpus de boală. Stelei Popescu îi era foarte greu să vorbească despre acest subiect.

“E o mare nedreptate, scumpa mea. Când au murit mama şi tata, nu am avut starea aceasta de nedreptate. Copilul creşte şi se obişnuieşte cu dispariţia părinţilor.

ADVERTISEMENT

Iar când tragedia se petrece la vârsta de 85-90 de ani, lucrurile sunt deja stabilite: ştii precis că se poate întâmpla. Şi dacă mai sunt şi bolnavi…

Mama spunea atunci: ‘Fata asta nu mă lasă să mor!’. Eu am avut-o pe mama bolnavă de cancer şi timp de trei ani de zile am salvat-o. Deci, te obişnuieşti cu gândul.

ADVERTISEMENT

Dar când ai lângă tine, timp de 30 de ani, un om extraordinar, în plină forţă, când are ce să spună şi vezi că el se topeşte în trei luni, este de neconceput. Nu te poţi împăca cu ideea.

Nici în prezent eu nu pot povesti ceea ce s-a întâmplat în acele trei luni. Nu-mi pot spune decât mie. Stau seara uneori şi ‘revăd’ imaginile şi lupt cu mine să nu le văd.

Nu am putut să povestesc nimănui despre asta nici până azi. Pentru că e o experienţă fantastică, groaznică. Dar supravieţuieşti, asta e.”, povestea Stela Popescu în cartea dedicată ei, scrisă de Rhea Cristina, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Stela Popescu, Puiu Maximilian și Vasile Veselovski
Stela Popescu alături de Puiu Maximilian (pe scaun) și Vasile Veselovski. Sursa foto: Wikipedia

Stela Popescu și-a dedicat viața actoriei

Din 1971 și până în 1979, Stela Popescu și Ștefan Bănică Senior au format un cuplu pe scenă și la TV.

Ulterior, partenerul de scenă regretatei artiste a devenit Alexandru Arșinel, cu care a făcut spectacole până la sfârșitul vieții.

Cei doi mari actori au adus zâmbetele pe chipurile spectatorilor ani la rând.

Stela Popescu și-a dedicat viața carierei în lumea teatrului și filmului mai bine de cinci decenii.

În perioada 1963 – 1969, Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, apoi la Teatrul de Comedie. A jucat în numeroase spectacole de-a lungul timpului și a avut apariții în zeci de filme și seriale de-a lungul timpului.

Regretata actriță a fost găsită fără suflare în urmă cu cinci ani, în casa în care locuia în București. Fiica ei adoptivă, Doina Maximilian, este cea care a găsit-o.

ADVERTISEMENT