Life

5 locuri din România unice în lume. Unde se află “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”

5 locuri din România unice în lume. Unde se află acestea și de ce sunt așa speciale. Unde se află “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”.
15.10.2022 | 18:01
5 locuri din România unice în lume. Unde se află “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”. Foto: colaj Fanatik / Facebook - Lacul cu vârtej și satul Rimetea
ADVERTISEMENT

Sunt cinci locuri în țara noastră care sunt cu adevărat unice. Iată unde se află “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”, atracții turistice chiar la noi în țară.

Locuri unice în România. Unde se află obiective turistice ca „Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”

Peștera Topolnița este o atracție turistică ce trebuie vizitată de pasionații de scufundări și de cățărat. Este deschisă doar o dată pe an și are un traseu solicitant.

ADVERTISEMENT

Peștera Topolnița este a 17-a ca mărime din întreaga lume, dar a doua din țara noastră. Aceasta a fost creată de râul cu același nume, dar și de pâraiele Găurinți și Ponorăț.

Aici există forme unice în lume, printre care și  “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”, denumite după formele rocilor din interior.

ADVERTISEMENT

Lacul Albastru este o altă atracție turistică unică în România, care se află la câțiva kilometri de Baia Sprie, în județul Maramureș.

Ceea ce face unic acest lac aflat la poalele munților Gutâi este faptul că își schimbă culoarea în funcție de anotimp și de lumină primită de la soare.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în timpul primăverii, acesta este albastru deschis, iar în timpul verii poate deveni verde închis cu reflexe de smarald. În timpul toamnei, lacul poate să aibă inclusiv culoare maronie.

Peștera Cloșani este declarată monument al naturii de decenii întregi. Aceasta se află în județul Gorj și mai este cunoscută și ca Peștera lui Tudor Vladimirescu. Peșteră este una caldă cu o temperatură de circa 11 grade Celsius în interior.

ADVERTISEMENT

Lacul care își schimbă culoarea de mai multe ori pe an

Lacul de acumulare Vida este un alt loc unic de la noi din țară și care merită vizitat, care se află în comuna Dobrești din județul Bihor. Acesta mai este numit și Lacul cu vârtej și este un lac artificial de pe Râul Holod.

Lacul mai este supranumit și Paradisul de smarald. Numele Lacului cu vârtej provine și de la faptul că mijlocul său există un vârtej spectaculos unic în lume.

Este vorba, mai precis, despre un deversor de tip pâlnie construit pentru evacuarea apei, dar care creează o priveliște frumoasă.

Satul Rimetea din județul Alba trebuie vizitat deoarece aici există impresia că soarele răsare de două ori pe zi.

Satul a fost propus deja pentru a fi inclus pe lista patrimoniului UNESCO, iar versanții abrupți care îl înconjoară sunt de o frumusețe care pot tăia respirația.

ADVERTISEMENT