Life

6 plante care au efecte calmante pentru organism. Care sunt ceaiurile pe care trebuie să le ai în casă

6 flori care au proprietăți liniștitoare în corpul uman. Ce cutii de ceai trebuie să se găsească întotdeauna în locuința ta.
14.02.2024 | 21:10
6 plante care au efecte calmante pentru organism Care sunt ceaiurile pe care trebuie sa le ai in casa
6 flori care au proprietăți liniștitoare în corpul uman. Ce cutii de ceai trebuie să se găsească întotdeauna în locuința ta. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

6 plante care au efecte calmante pentru organism. Care sunt ceaiurile pe care trebuie să le ai în casă. Acestea oferă o stare de bine, de relaxare, pe care foarte multă lume o caută după o zi agitată sau încărcată.

6 flori care au proprietăți liniștitoare în corpul uman. Ce cutii de ceai trebuie să se găsească întotdeauna în locuința ta

6 flori care au proprietăți liniștitoare în corpul uman. Ce cutii de ceai trebuie să se găsească întotdeauna în locuința ta, indiferent de anotimp. Este bine să ai provizii pentru a te asigura că te bucuri de benefiile băuturii din plin.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai importante plante este mușețelul care se găsește pe toate câmpurile din țara noastră și în grădini. Aroma sa dulce se confundă instant cu proprietățile calmante. Studiile arată că mușețelul ajută la reducerea stresului și a tensiunii mentale.

De asemenea, specialiștii spun că reduce anxietatea, contribuind la îmbunătățirea stării de bine și la relaxare. În plus, ceaiul de mușețel susține somnul sănătos, combate insomnia și ajută la menținerea echilibrului emoțional. Totodată, ajută în reducerea reacțiilor adverse asociate stresului.

ADVERTISEMENT

O altă plantă care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie este tulsi, cunoscută și cu denumirea de busuiocul Sfânt sau „Cea Fără Asemănare”. Această floare considerată sacră este adorată în Ayurveda pentru multiplele sale beneficii.

Printre acestea se numără susținerea sistemului imunitar, digestiv, a sănătății pielii și a inimii. Tulsi promovează starea de calm datorită proprietăților sale adaptogene. Planta ajută corpul să se adapteze la stres.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de iasomie reduce anxietatea și îmbunătățește calitatea somnului. Experții mai adaugă că planta are un efect calmant în cazul sistemului nervos și reglează bătăile inimii. Poate reduce stresul, tusea, nivelul de insulină și tensiunea arterială.

Ceaiurile care au proprități de relaxare

Printre ceaiurile care au proprietăți de relaxare se mai află și cel din lemongrass, cunoscut și sub denumirea de citronella. Planta este bună pentru sănătatea digestivă și ajută la un somn odihnitor. Calmează, purifică și susține organismul în fața stresului.

ADVERTISEMENT

Băuturile realizate din gotu kola au aceleași efecte benefice asupra corpului uman. „Planta longevității”, așa cum mai este cunoscută, este valorificată în medicina tradițională pentru beneficiile sale asupra creierului și sistemului nervos.

De asemenea, ca și în cazul celorlalte plante de mai devreme și aceasta luptă în depresie și anxietate. Mai mult, ceaiul acesta este un adaptogen care echilibrează răspunsul la stres și are proprietăți anxiolitice puternice.

A șasea plantă care nu trebuie trecută cu vederea atunci când vrem să ne relaxăm mintea și corpul este trandafirul care stimulează nervul olfactiv, transmițând mesaje benefice către creier. Un ceai din petalele acestei flori te va calma instant.

ADVERTISEMENT