Sport

Adevărul despre recordul de fani din Ghencea: “A fost făcut de Rapid!”

FCSB a jucat primul meci în Ghencea, 1-0 cu CFR Cluj și a stabilit recordul de asistență pe noua arenă, peste 28.000 de fani.
09.08.2023 | 08:00
Adevarul despre recordul de fani din Ghencea A fost facut de Rapid
Rapid deține recordul de audiență în Ghencea. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus în duelul cu CFR Cluj, 1-0, în primul meci jucat de echipa lui Gigi Becali în Ghencea. La partidă a fost o atmosferă de senzație, peste 28.000 de oameni fiind pe stadion. Cu toate acestea, FCSB nu a bifat recordul istoric pe arena din capitală. Acesta este deținut de Rapid, la un meci cu Petrolul Ploiești.

Cine a stabilit recordul din Ghencea

Pe 23 mai 1982, Rapid organiza un meci pe stadionul Ghencea. Petrolul venea la București pentru “Primvs derby”, dar giuleștenii câștigau meciul fără drept de apel. Pe stadionul Stelei, Rapid s-a impus cu 5-1, o victorie de senzație pentru fanii din Giulești. Meciul de acum 40 de ani rămâne în istoria fanilor de sub Podul Grant.

ADVERTISEMENT

În mijlocul discuțiilor despre audiența din Ghencea, la meciul dintre FCSB și CFR Cluj, câștigat de vicecampioană cu 1-0, meci care a stabilit recordul de audiență pe noul stadion din Ghencea, rapidiștii se laudă că ei dețin recordul. Lucian Ionescu, gazda emisiunii SUFLET DE RAPIDIST, spune că recordul din Ghencea a fost stabilit în 1982, când pe stadion intrau peste 35.000 de oameni.

Recordul de spectatori a fost la Rapid Petrolul, în divizia întâi, când am bătut cu 5-1 în Ghencea, au fost 35.000 de oameni“, a spus Lucian Ionescu, la SUFLET DE RAPIDIST.

ADVERTISEMENT

Victoria rapidiștilor a fost cu atât mai dulce cu cât Steaua juca în aceiași zi cu U Cluj, pe stadionul din capitală, bucureștenii fiind victorioși cu 4-1, dar în fața unui public de doar 15.000 de suporteri.

Mai mult, la acel moment, Rapid era în divizia secundă și se lupta pentru promovarea cu Petrolul. În urma acelei victorii, echipa din Giulești egala liderul din clasament: lupii galbeni.

ADVERTISEMENT

Între 1981 și 1983, stadionul Giulești a intrat într-un proces de modernizare după ce o tribună s-a prăbușit. Din acest motiv, Rapid a fost nevoită să schimbe stadionul. În această perioadă, echipa a jucat în Ghencea.

Echipele de la Rapid – Petrolul, din 1982

Rapid: G. Ion – I. Popescu, Belu (66′ Tiţă), Pârvu, Ispas – Paraschiv (21′ Trifu), I. Ion, Şt. Popa – Fl. Cojocaru, Damaschin, Manea. Antrenor: Viorel Kraus

ADVERTISEMENT

Petrolul: Haralambie – I. Cojocaru, Stanciu, Butufei, Toma – Lazăr (31′ Pancu), Cozarek, Bratosin – Oct. Grigore, Toporan (58′ Gălăţeanu), Libiu. Antrenor: Mircea Dridea.

SUFLET DE RAPIDIST, emisiune de tip podcast realizată de fostul jucător din Giulești Robert Niță și Lucian Ionescu, ofițerul de presă al Rapidului, este difuzată exclusivitate pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30. De asemenea, în fiecare zi de joi, de la 10:30, SUFLET DE RAPIDIST apare pe Facebook și YouTube.

Rapid deține recordul de audiență în Ghencea

ADVERTISEMENT