Sport

A apărut Clasamentul Mondial al Cluburilor. Pe ce loc se află FCSB

Farul și FCSB sunt echipele românești cel mai bine poziționate în topul mondial al cluburilor. Formația lui Gheorghe Hagi ocupă locul 145, în timp ce bucureștenii sunt pe poziția 168.
29.01.2024 | 18:12
A aparut Clasamentul Mondial al Cluburilor Pe ce loc se afla FCSB
Farul si FCSB sunt cele mai bine cotate echipe din Romania. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În Clasamentul Mondial al Cluburilor din luna ianuarie, echipele de fotbal românești se regăsesc la diverse poziții, oferind o perspectivă asupra performanțelor lor actuale la nivel mondial. Prima echipă aflată în clasament este Farul Constanța.

Farul Constanța este prima echipă românească în topul mondial al cluburilor

La vârful reprezentării românești se află Farul Constanța, echipa pregătită de legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi. Farul se clasează pe locul 145 în clasamentul global, reprezentând cel mai bun loc al unei echipe autohtone în fotbalului internațional.

ADVERTISEMENT

Printre vecinii săi imediați în acest clasament se numără cluburi precum FC Union Berlin din Germania, HNK Hajduk Split din Croația și Yokohama F. Marinos din Japonia. Formația condusă de Gheorghe Hagi conduce clasamentul echipelor românești.

FCSB, antrenată de Elias Charalambous, ocupă poziția 168 în Clasamentul Mondial al Cluburilor pentru luna ianuarie. Aflată într-o companie internațională variată, FCSB se află alături de formații precum Molde FK din Norvegia, KF Ballkani din Kosovo și Barcelona SC din Ecuador.

ADVERTISEMENT

FCSB se află pe locul 168

Sepsi OSK, echipa aflată pe locul 175 în clasament, împarte această poziție cu LASK Linz din Austria și Backa Topola din Serbia. Sepsi se menține într-un mediu competitiv la nivel internațional, la 7 locuri distanță de FCSB.

Pe locul 197 în clasament, se află CFR Cluj, echipa condusă de Adrian Mutu. Ca și vecini de clasament, CFR Cluj se măsoară cu cluburi ca AC Monza din Italia, VFB Stuttgart 1893 din Germania sau FK Cukaricki din Serbia. Clujenii se află cu 22 de poziții sub formația Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Rivala formației pregătite de  Adrian Mutu, Universitatea Cluj, se situează în proximitate, ocupând poziția 204. Aceasta este înconjurată de echipe precum Chelsea din Anglia și Deportivo Nublense din Chile. Cele două formații din Cluj se luptă bara la bara.

Universitatea Craiova se regăsește pe locul 283, navigând printre diverse cluburi din întreaga lume. Rapid, echipa cu o istorie bogată, se situează pe poziția 309. La egalitate de puncte cu formația din Giulești se află fromația lui Adrian Mitielu, FCU Craiova.

ADVERTISEMENT

Clasamentul oferă o imagine a poziționării actuale a echipelor românești în peisajul fotbalistic internațional. Fiecare loc ocupat în acest clasament reflectă performanțele echipei într-un context global și oferă o perspectivă asupra competiției din diferitele ligi și țări.

ADVERTISEMENT
Tags:
1,88 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FCSB - Farul