News

A apărut o nouă metodă de furt, supranumită metoda ”restaurantul”. Cum rămân turiștii fără bani în timp ce iau masa

A apărut o nouă metodă de furt, supranumită metoda ”restaurantul”, iar victimă sigură sunt turiștii naivi care iau masa liniștiți în oraș.
13.10.2023 | 08:32
A aparut o noua metoda de furt supranumita metoda restaurantul Cum raman turistii fara bani in timp ce iau masa
A apărut o nouă metodă de furt, supranumită metoda ”restaurantul”. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Au simțit-o pe propria lor piele mai mulți turiști în Brașov, când au rămas cu portofelele goale. În ce constă, de fapt, această metodă ”restaurantul?”. Polițiștii spun că infractorii se pretind a fi oameni cu bani, care vor să ia masa în oraș, de obicei în locuri scumpe.

A apărut o nouă metodă de furt, supranumită metoda ”restaurantul”

În acest caz au făcut-o în restaurante de lux din Bran, Predeal, Râșnov sau Brașov. Hoții se apropiau atenți de scaunele vecinilor și îi buzunăreau, astfel că turiștii observau că au rămas fără bani doar atunci când venea momentul să achite consumația. Hoții reușeau să păcălească inclusiv chelnerii că ar fi clienți fideli ai restaurantelor, astfel că nimeni nu bănuia nimic, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Profitau de naivitatea românilor care își lăsau hainele pe spătarul scaunelor cu multe lucruri de valoare în buzunare. Hoții aveau un tupeu incredibil și le cereau chelnerilor să îi mute la altă masă, pentru a-și crește prada, motivând că au fost anunțați de niște prieteni că vor fi mai mulți decât credeau inițial.

Prin această metodă mergeau acasă cu mii de lei sau cu telefoane mobile. Hoții au fost în cele din urmă identificați cu ajutorul imaginilor suprinse de camerele de supraveghere, după ce turiștii păgubiți au făcut plângere penală. Se pare că cei doi hoți sunt un bărbat și o femeie, posibil cuplu.

ADVERTISEMENT

Dacă bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost dispus să înapoieze o parte din bani, femeia a declarat că nu știa cu ce se ocupa partenerul său. Cert e că cei doi au fost acum condamnați la închisoare cu suspendare sub acuzația de furt și complicitate la furt. Pentru fapta lor vor presta 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Între timp, patru sibieni au fost arestați și sunt cercetați pentru furt calificat, în formă continuată, de către Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu. Aceștia au vârstele cuprinse între 19 și 27 de ani și sunt bănuiți că au furat 900 de litri de combustibil din mașinile parcate într-o curte.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul cauzat a fost de 6.800 de lei, potrivit anchetatorilor. ”În autoturismul cu care bărbații se deplasau, polițiștii de investigații criminale au descoperit două catalizatoare, iar în urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că bănuiții le-ar fi sustras, în aceeași noapte, din două autoturisme parcate, în municipiul Făgăraș”, explică reprezentanții IPJ Sibiu.

Iar în urmă cu 2 zile, doi hoți au pătruns într-un magazin de lux din Capitală și au furat 25 de parfumuri in doar 17 secunde. Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere. Prejudiciul cauzat se ridică la 10.000 de lei, însă hoții au fost prinși la scurt timp după ce au comis fapta și își așteaptă pedeapsa.

ADVERTISEMENT

Indivizii vor fi acum duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, după ce au fost reținuți inițial 24 de ore. Cei doi hoți, un bărbat și o femeie, au avut un complice. Al treilea individ, cel mai probabil un bărbat, era cel desemnat să supravegheze atent zona și să-i anunțe pe hoți dacă se apropie cineva.

ADVERTISEMENT