News

A apărut pașaportul medical în România, pentru coronavirus. Cine trebuie să-l aibă, ce conține și cât costă

08.05.2020 | 16:21
A aparut pasaportul medical in Romania pentru coronavirus Cine trebuie sal aiba ce contine si cat costa
ADVERTISEMENT

A apărut pașaportul medical în România. Acesta este un nou serviciu de prevenție contra noului corornavirus și e destinat tuturor angajaților din țara noastră.

A apărut pașaportul medical. Cine trebuie să-l aibă, ce conține și cât costă

Începând din această săptămână, angajații din România pot beneficia de un ”Pașaport Medical” cu ajutorul căruia să le fie monitorizată starea de sănătate în momentul reîntoarcerii la lucru.

ADVERTISEMENT

Acesta este un serviciul de prevenție care vine sub forma unui abonament și include teste serologice pentru detectarea anticorpilor COVID-19, consultaţii sau investigaţii în clinici, telemedicină nelimitată şi acces la dosarul medical electronic.

Acest nou pașaport a fost lansat și realizat de compania SanoPass, o platformă de optimizare a serviciilor medicale oferite angajaţilor. El a fost gândit ca o soluție pentru angajatori cu scopul de a monitoriza starea de sănătate a salariaților după reîntoarcerea lor la serviciu.

ADVERTISEMENT

”Paşaportul medical a luat naştere în urmă discuţiilor purtate în ultima lună cu peste 200 de angajatori din aproape toate industriile.

Majoritatea se tem că odată cu relaxarea măsurilor şi întoarcerea angajaţilor la muncă, aceştia vor avea un factor de stres în plus, reprezentat de un potenţial risc de contaminare.

ADVERTISEMENT

Pentru a spori confortul angajaţilor le oferim un mix de servicii medicale de prevenţie: analize, teste pentru anticorpi SARS-CoV-2, consultaţii, investigaţii în clinici, dosar medical şi acces nelimitat la telemedicină, toate într-o singură aplicaţie”, a declarat Andrei Vasile, co-fondator al SanoPass, conform Mediafax.

Câte pașapoarte medicale sunt disponibile în România

La această oră, în țara noastră sunt disponibile 5.000 de pașapoarte medicale pentru coronavirus, iar prețul unuia este de 20 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Testele se vor face în cele aproximativ 250 de laboratoare ale unei clinici colaboratoare la acest proiect. Prețul unui test serologic este de 250 de lei și va fi inclus în abonament.

Ideea de lansare a pașaportului medical a pornit în urmă cu o lună după discuții cu peste 200 de angajatori din diferite domenii.

ADVERTISEMENT