Sport

A apărut trailerul documentarului despre Ilie Năstase! Rafael Nadal, cuvinte mari la adresa lui „Nasty”: „Unul dintre marile genii”

Au apărut primele imagini din documentarul despre Ilie Năstase! În materialul video apar legende ale tenisului, precum Rafael Nadal sau Boris Becker.
21.02.2024 | 17:45
A aparut trailerul documentarului despre Ilie Nastase Rafael Nadal cuvinte mari la adresa lui Nasty Unul dintre marile genii
A apărut trailerul filmului documentar despre Ilie Năstase. Imagini fabuloase cu „Nasty” din perioada de glorie. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

A apărut trailerul documentarului „Nasty”, care va fi difuzat în premieră la cinema pe 19 aprilie 2024. Documentarul expune povestea lui Ilie Năstase, primul număr 1 ATP din istoria tenisului. Legendarul jucător român de tenis reprezintă una dintre cele mai complexe figuri din istoria „sportului alb”.

A apărut trailerul documentarului despre Ilie Năstase!

Documentarul dedicat lui Ilie Năstase are ca scop prezentarea atât a momentelor de glorie, cât și a perioadelor grele din cariera marelui sportiv român. De asemenea, în esența materialului video va fi explorat impactul pe care „Nasty” l-a avut asupra tenisului.

ADVERTISEMENT

„Nu am mai văzut așa un jucător. Toată lumea vorbea despre tânărul Ilie Năstase. Uneori oamenii vor mai mult decât tenis. Când Ilie juca, tot timpul era spectacol”, sunt cuvintele din introducerea trailerului.

Pe lângă interviuri cu Năstase însuși, în documentar apar reacții ale unor sportivi care au scris istorie în tenis. Boris Becker, Rafael Nadal, Billie Kean King Cup, Bjorn Borg sau John McEnroe vorbesc despre Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

„Așa sunt eu. Nu pot să mă abțin. Încerc, dar nu-mi stă în fire”, spunea Ilie Năstase într-un interviu acordat în trecut și prezentat în documentar despre atitudinea sa explozivă de pe teren.

Rafael Nadal, cuvinte mari la adresa lui Ilie Năstase: „Unul dintre marile genii”

La 23 august 1973, Ilie Năstase a devenit primul lider din clasamentul ATP. De-a lungul carierei de tenismen, „Nasty” a câștigat 83 de titluri, dintre care 58 au fost sub egida Asociației Jucătorilor de Tenis Profesioniști (ATP).

ADVERTISEMENT

Boris Becker, antrenorul și fostul mare jucător de tenis, a vorbit despre jocul lui Ilie Năstase în cadrul documentarului. „Asta era magia lui, te obliga să îi faci jocul”, a spus fostul tehnician al lui Holger Rune (7 ATP).

Un alt nume greu al tenisului care apare în documentarul despre Ilie Năstase este Rafael Nadal. În limba spaniolă, fostul lider mondial a vorbit foarte frumos despre legendarul jucător de tenis român.

ADVERTISEMENT

„Cred că Năstase este unul dintre dintre marile genii ale sportului nostru, unul dintre primele staruri ale tenisului”, au fost cuvintele lui Rafael Nadal. „În 1972, viața lui a fost foarte tumultuoasă. Te întrebai tot timpul oare ce se mai poate întâmpla”, a spus și Billie Jean King, fosta mare jucătoare de tenis americană.

Cât a costat filmul documentar despre Ilie Năstase

Filmul documentar „Nasty” este regizat de Tudor Giurgiu, în timp ce producătorul documentarului este Cosmin Hodor, managerul de comunicare al companiei lui Ion Țiriac. Într-un interviu pentru Urban, Cosmin Hodor a anunțat că filmul documentar despre Ilie Năstase a costat 700.000 de euro.

„Mi-am dorit de mult acest film. În 2018 trebuia să fie făcut de un producător din Serbia. Cosmin Hodor a avut ideea ca filmul să fie regizat de Tudor Giurgiu și s-a legat treaba astfel. Vreau să fac și muzeu și o statuie, am mai multe în cap.

Va fi un film documentar, nu unul artistic. Vor fi interviuri, imagini din meciuri pe care trebuie să le cumpărăm, costă foarte mult să faci un film ca o producție de la Hollywood”, spunea Ilie Năstase, în exclusivitate pentru FANATIK, despre filmul documentar.

ADVERTISEMENT