Sport

A câştigat 80.000 de dolari la US Open, dar nu poate să îi încaseze din cauza unui motiv incredibil

65 de milioane de euro au pregătit organizatorii US Open ca premii pentru ediția din 2023, cu 8% mai mult decât anul trecut.
08.09.2023 | 23:01
A castigat 80000 de dolari la US Open dar nu poate sa ii incaseze din cauza unui motiv incredibil
Fiona Crawley a renunțat la premiul de la US Open. Foto: usopen.org
ADVERTISEMENT

O americancă nu poate încasa cecul câștigat la US Open. A fost una dintre surprizele turneului, dar nu se poate bucura de premiul de 80.000 de dolari obținut din cauza unui regulament universitar.

Sportiva care a jucat gratis la US Open

Fiona Crawley, de 21 de ani, a bifat, la US Open, cea mai bună performanță din CV-ul personal în ceea ce privește turneele de Grand Slam. Aceasta a ajuns pe tabloul principal, de unde a fost eliminată de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 2-6, 4-6.

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru parcursul ei ar fi putut fi recompensată cu 80.000 de euro. Din păcate pentru ea însă, a trebuit să renunțe la acest premiu din cauza unor regulamemte universitare.

Studentă fiind, este legtimată în Divizia I la NCAA, o competiție universitară din State. Conform regulamentelor, aceasta nu are voie să aibă câștiguri mai amri de 10.000 de euro anual.

ADVERTISEMENT

Astfel, premiul de la US Open este prea mare pentru regulamentul competiției. Dacă ar fi acceptat această sumă, ar fi riscat să fie exclusă din competiție. Astfel, ea a decis să renunțe la bani, pentru a rămâne în competiția universitară.

Aryna Sabalenka s-a certat cu staff-ul ei la US Open

Aryna Sabalenka a ajuns în finala US Open, după ce a trecut în semifinale de Maddison Ketsm scor 0-6, 7-6, 7-6. Meciul nu a fost unul liniștit pentru ea, care s-a certat cu oamenii din staff-ul ei.

ADVERTISEMENT

La 6-o, ea și-a vărsat nervii pe oamenii din staff și chiar i-a înjurat. La final, ea a spus că cei din staff i-au spus să își verse nervii pe ei, pentru a se descărca, astfel încât să se elibereze.

I-am concediat, nu mai fac parte din echipa mea de acum! Glumesc, chiar am vorbit cu ei înainte de meci și am fost sfătuită că, în măsura în care apar emoțiile pe teren și simt nevoia să mă descătușez, să o fac.

ADVERTISEMENT

Nu cred că ar fi fost benefic pentru mine să păstrez frustrările. De aceea am urlat sau chiar i-am înjurat. 

Am făcut-o să mă descarc, iar ei știu foarte bine acest lucru. A fost pentru un motiv bun, relația noastră e excelentă și îi iubesc”, a declarat Sabalenka la final, potrivit Eurosport.

ADVERTISEMENT
Tags: