Sport

Sabalenka, ieșiri nervoase în semifinala de la US Open: ”O dată pe an, până și o veveriță oarbă găsește o nucă”

Aryna Sabalenka a fost protagonista unor ieșiri în decor neașteptate în timpul semifinalei cu Madison Keys de la US Open 2023.
08.09.2023 | 10:48
Sabalenka iesiri nervoase in semifinala de la US Open O data pe an pana si o veverita oarba gaseste o nuca
Aryna Sabalenka a fost protagonista unor ieșiri în decor neașteptate în timpul semifinalei cu Madison Keys de la US Open 2023. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bielorusa, care începând de săptămâna viitoare va fi noul lider al clasamentului WTA, s-a calificat în finală după un meci absolut halucinant în care a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu set la zero și 5-3 în actul secund.

Sabalenka, momente uluitoare în semifinala de la US Open

Frustrată de jocul foarte bun prestat de Madison Keys timp de un set și jumătate în semifinala de la US open 2023, Aryna Sabalenka a avut la un moment dat un comentariu acid la adresa adversarei, chiar pe teren în timpul jocului.

ADVERTISEMENT

”O dată pe an, până și o veveriță oarbă găsește o nucă. Dar de ce în semifinală? E o glumă crudă la adresa mea”, a strigat bielorusa către staff-ul său, exasperată de cât de bine joacă americanca.

Un al moment inedit a fost acela în care Sabalenka a rupt de nervi o rachetă în setul secund când era aproape de înfrângere. În plus, sportiva a avut mai multe ieșiri nervoase la adresa staff-ului său.

ADVERTISEMENT

Sabalenka, glume pe seama staff-ului

În conferința de presă ce a urmat calificării în finala de la US Open 2023, Aryna Sabalenka a glumit pe seama celor două momente tensionate și a vorbit la superlativ despre Madison Keys.

”Madison a jucat un tenis incredibil, a etalat un nivel uimitor. Nu știu cum am întors această partidă, a fost un rollercoaster. Știu că cei din tribune voiau să vadă altfel de rezultat, pentru că cei mai mulți au susținut-o pe ea.

ADVERTISEMENT

Dar e normal, vreau doar să vă mulțumesc pentru atmosfera excelentă pe care ați creat-o și pentru că ați rămas până atât de târziu să ne vedeți meciul”, a declarat campioana din acest an de la Australian Open.

Întrebată și despre momentele tensionate avute cu oamenii din loja sa, bielorusa a avut un răspuns haios și a mărturisit că i-a concediat pe toți. ”I-am concediat, nu mai fac parte din echipa mea de acum!

ADVERTISEMENT

Glumesc, chiar am vorbit cu ei înainte de meci și am fost sfătuită că, în măsura în care apar emoțiile pe teren și simt nevoia să mă descătușez, să o fac. Nu cred că ar fi fost benefic pentru mine să păstrez frustrările.

De aceea am urlat sau chiar i-am înjurat. Am făcut-o să mă descarc, iar ei știu foarte bine acest lucru. A fost pentru un motiv bun, relația noastră e excelentă și îi iubesc”, a spus Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT