News

“A fost o diversiune”. Mama Luizei Melencu, reacție sfâșietoare după ce a aflat sentința lui Gheorghe Dincă

Mama Luizei Melencu a avut o reacție dură după ce a aflat sentința lui Gheorghe Dincă, în cazul Caracal. Acuzații grave lansate de femeie.
31.05.2023 | 06:56
A fost o diversiune Mama Luizei Melencu reactie sfasietoare dupa ce a aflat sentinta lui Gheorghe Dinca
Mama Luizei Melencu, după ce a aflat sentința lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal: ”A fost o diversiune. Fetele sunt în viață”. Sursa foto: antena3.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La câteva ore după ce a aflat sentința primită de Gheorghe Dincă în cazul Caracal, mama Luizei Melencu a avut o reacție virulentă. Îndurerată în continuare de dispariție fiicei sale, aceasta atacă dur justiția.

Mama Luizei Melencu, după ce a aflat sentința lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal: ”A fost o diversiune. Fetele sunt în viață”

După aproape patru ani, procesul Caracal s-a încheiat. Marți, 30 mai, magistraţii Curții de Apel Craiova l-au condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare pe Gheorghe Dincă, în dosarul privind dispariţia și moartea adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. În același dosar, complicele său, acuzat de viol, Ștefan Risipițeanu, a primit o pedeapsă de 12 ani de detenție.

ADVERTISEMENT

Au fost patru ani cumpliți pentru cele două familii, Măceșanu și Melencu. În zadar, acestea au încercat să afle ce s-a întâmplat cu cele fetele. Sentința judecătorilor nu este una pe placul Monicăi Melencu, mama Luizei.

Imediat după ce a aflat verdictul final, femeia a avut un atac dur la adresa Justiției care s-a ocupat de caz. Mama îndurerată acuză că totul a fost o diversiune. Ea e convinsă că suspectul crimelor nu va sta mult după gratii. ”În cel mult trei ani, Gheorghe Dincă va fi liber”.

ADVERTISEMENT

În luna iulie se vor împlini patru ani de când Luiza și Alexandra au dispărut. În ciuda acestui aspect, Monica Melencu, mama primei fete, este convinsă că ambele trăiesc.

”A fost o diversiune. Își merită pedeapsa, dar ce s-a întâmplat cu fetele? Ambele sunt în viață și sunt traficate. El (n.r. Gheorghe Dincă), în doi, trei ani, poate fi liber. Are peste 60 de ani, face o treime din pedeapsă, bună purtare, e deja de patru ani acolo, iar în doi, trei ani e liber.

ADVERTISEMENT

Noi, familiile suntem libere, dar nu și sufletește. A durat procesul patru ani, dar cu fetele ce s-a întâmplat? Când vom afla adevărul? Adevărul este ținut ascuns. Murim și nu vom afla adevărul”, a declarat, pentru Cancan, mama Luizei Melencu.

Cazul Caracal, o speță extrem de complicată cu multe răsturnări de situație

Cazul Caracal a șocat opinia publică din România în 2019. Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, a disparut pe drumul spre Caracal, după ce a luat o mașina la ocazie.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță, copila a cerut ajutor la 112 din casa lui Gheorghe Dincă. În ciuda acestui lucru, poliția a așteptat până în dimineața zilei următoare pentru a intra în curtea acestuia.

La fața locului, anchetatorii au găsit un butoi metalic în care se aflau cenușă și resturi de oase umane calcinate. Expertiza anchetatorilor a stabilit că acestea îi aparţineau Alexandrei.

Tot atunci, s-a descoperit că în condiții similare dispăruse, cu câteva săptămâni mai devreme, o altă tânără de 18 ani, Luiza Melencu. În ceea ce-l privește, Dincă a avut un comportament extrem de instabil.

Astfel, la începutul anchetei DIICOT, el a recunoscut că le-a ucis pe ambele fete, iar resturile corpului Luizei le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. În scurt timp, și-a schimbat declaraţia. A venit cu o nouă versiune și a spus că Luiza Melencu ar fi fost luată din casa lui de alte persoane. De notat că în cazul fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

ADVERTISEMENT