Life

A fost vândută ușa din Titanic. Suma ireală pentru care s-a achiziționat bucata pe care a plutit celebra Rose

Ușa din Titanic a fost vândută. Suma ireală pentru care a fost cumpărată bucata din lemn pe care a plutit Rose în celebrul film.
28.03.2024 | 12:45
A fost vanduta usa din Titanic Suma ireala pentru care sa achizitionat bucata pe care a plutit celebra Rose
A fost vândută ușa din Titanic, pe care a plutit celebra Rose. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ușa din Titanic a fost vândută pentru o sumă uriașă. Bucata din lemn pe care a plutit Rose a fost achiziționată pentru o sumă uriașă. Aceasta a fost cumpărată în cadrul unei licitații.

A fost vândută ușa din Titanic, pe care a plutit celebra Rose. Suma ireală pentru care a fost cumpărată

Filmul “Titanic”, apărut în 1997, regizat de James Cameron, a avut un succes răsunător și a câștigat numeroase premii după lansare. Rolurile principale au fost interpretate de către Kate Winslet și Leonardo DiCaprio.

ADVERTISEMENT

Celebra ușă pe care s-a sprijinit Rose (Kate Winslet) pentru a supraviețui scufundării Titanicului a rămas un adevărat simbol al iubirii și al sacrificiului pentru fanii producției câștigătoare de Oscar.

Din moment ce are o astfel de însemnătate, și valoarea ei este una destul de mare. Bucata de lemn pe car a plutit personajul lui Kate Winslet a fost vândută în cadrul unei licitații. Cel care a cumpărat-o a plătit o sumă ireală.

ADVERTISEMENT

Obiectul le reamintește celor care au văzut filmul de momentele dramatice, dar pline de emoție, din producția care a făcut furori spre finalul anilor ’90. Astfel, un teoretician a achiziționat bucata de lemn pentru suma de 718.750 de dolari, potrivit The Guardian.

Realizarea bucății din lemn s-a bazat pe un fragment recuperat în urma tragediei care a avut loc în 1912, conform Heritage Auctions, transmite BBC.

ADVERTISEMENT

În cadrul licitației au fost vândute și alte obiecte de recuzită din lumea filmului. Printre acestea se numără un costum de Spider-Man purtat de Toby Maguire, vândut cu 125.000 de dolari, precum și biciul din “Indiana Jones și templul morții”. Acesta din urmă s-a vândut cu 525.000 de dolari.

Ușa din lemn a stârnit numeroase discuții de-a lungul timpului

De când a fost lansat filmul, a început o dezbatere privind capacitatea ușii de a susține în apă două persoane. Mulți fani s-au întrebat dacă ar fi putut scăpa și Jack, nu doar Rose, dacă ar fi stat amândoi pe bucata de lemn.

ADVERTISEMENT

Rose a fost salvată de această bucată din lemn, iar Jack a murit înghețat în ocean. Deși au existat discuții, James Cameron a încercat să rezolve dezbaterea. În 2022, regizorul a explicat că Jack trebuia să moară deoarece așa era scenariul. Povestea a putut avea, astfel, un final dramatic.

“De atunci am făcut o analiză criminalistică amănunțită cu un expert în hipotermie care a reprodus pluta din film… Am luat doi cascadori care aveau aceeași masă corporală ca Kate și Leo și am pus senzori peste tot pe ei și în interiorul lor și i-am pus în apă cu gheață și am testat dacă ar fi putut supraviețui printr-o varietate de metode și răspunsul a fost: nu aveau cum să supraviețuiască amândoi. Doar unul singur putea supraviețui”, a declarat regizorul James Cameron.

ADVERTISEMENT
Tags: