Life

A investit aproape 60.000 de euro într-un apartament cu 3 camere lângă București. A crezut că a dat lovitura, dar țeapa a fost uriașă

O femeie a investit aproape 60.000 de euro într-un apartament cu trei camere de lângă București, iar visul ei devenit realitate s-a transformat într-un adevărat coșmar.
26.11.2022 | 12:33
A investit aproape 60000 de euro intrun apartament cu 3 camere langa Bucuresti A crezut ca a dat lovitura dar teapa a fost uriasa
Ce a pățit o femeie care a investit aproape 60.000 de euro într-un apartament de lângă București. Sursă foto: captură video Observator / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, zeci de mii de oameni au ales să se mute la marginea Bucureștiului. Spre deosebire de alte zone din Capitală, aici, prețurile erau cu mult mai accesibile cu ani în urmă.

Cum arată viața locuitorilor din Popești Leordeni

Chiar și acum, putem spune că este mult mai rentabil să îți achiziționezi un apartament la marginea Bucureștiului, însă este bine să iei și alte lucruri în calcul.

ADVERTISEMENT

O femeie a ajuns să trăiască un adevărat coșmar și nu este singura aflată în această situație. Este vorba despre blocurile din Popești Leordeni, pe care zeci de mii de români le-au achiziționat.

Doar în ultimii cinci ani, potrivit observatornews.ro, peste 20.000 de oameni și-au cumpărat locuințe acolo, având în vedere că nici metroul nu era prea departe.

ADVERTISEMENT

O femeie din Popești-Leordeni a fost întrebată dacă regretă alegerea făcută. Se pare că aglomerația, dar și lipsa infrastructurii deja a devenit o normalitate.

Deși mulți s-au mutat în momentul în care în jur era doar câmp, acum, numărul construcțiilor a explodat, iar blocurile au ajuns să fie de-a dreptul lipite.

ADVERTISEMENT

”Blocurile sunt umbrite. De la ora 12 cam nu mai avem soare deloc. Blocurile sunt construite foarte aproape ceea ce duce la obturarea luminii solare.

Pe perioada iernii duce la creşterea facturilor de gaze”, a povestit un locuitor din Popești Leordeni, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

A dat 57.000 de euro pe un apartament, iar acum trăiește un calvar

Gabriela s-a mutat și ea în Popești Leordeni în anul 2017 și a plătit atunci 57.000 de euro pentru un apartament cu trei camere proaspăt construit.

Dacă ar fi fost să aleagă Bucureștiul, atunci la banii ăștia cel mai probabil și-ar fi permis doar o garsonieră.

A atras-o prețul în primul rând, iar mai apoi credea că zona se va dezvolta frumos, însă și-a dat seama că s-a înșelat.

”Mi s-a părut un preţ bun. Ni se promitea, la vremea respectivă, că lucrurile se vor rezolva pentru că partea cu imobiliarele a crescut de la un an la altul iar primăria ne-a promis că va rezolva absolut tot ce tine de dezvoltarea unui oras.

Bineînţeles că lucrurile nu s-au întâmplat aşa”, a povestit Gabriela Homoranu, locuitor Popeşti Leordeni, pentru sursa citată.

Femeia se schimbă în metrou și merge doar cu încălțăminte de cauciuc

Este nevoită să meargă la muncă sau la magazin cu cizme de cauciuc și ajunge să se schimbe chiar și în metrou, în funcție de caz.

De asemenea, din cauza faptului că zona s-a extins, s-a ajuns ca apa și curentul să nu mai ajungă la toată lumea.

”Dacă a trecut o maşină pe lângă tine pe drumul Fermei te duci şi faci un duş. Întotdeauna ieșim cu cizme de cauciuc si ne schimbăm la metrou sau în drum spre metrou. (…) 

Cartierul s-a umplut, la fel şi buzunarele dezvoltatorilor. Doar că apa şi curentul nu mai ajung acum la toată lumea”, a mai povestit acesta, pentru Observator.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Femeia se teme că în cazul în care va fi nevoită să cheme vreodată salvarea, cel mai probabil mașina nu va putea să treacă, având în vedere numărul mașinilor parcate.

Același lucru este valabil și în cazul unui incendiu, mai spune ea, iar totul se datorează dezvoltatorilor care și-au pus interesul financiar pe primul loc.

ADVERTISEMENT
Tags: