Sport

A jucat la FCSB, însă e dezamăgit de experiență: ”Știam antecedentele”

Orice fotbalist care ajunge la FCSB trebuie să știe că patronul Gigi Becali are o singură regulă pe care o aplică: joci bine sau ești liber să pleci.
08.01.2024 | 13:42
A jucat la FCSB insa e dezamagit de experienta Stiam antecedentele
A jucat la FCSB, însă e dezamăgit de experiență: ”Știam antecedentele”. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT

Au simțit asta pe propria piele foarte mulți jucători de-a lungul vremii, iar un exemplu recent este cel al lui Radu Boboc, fundaș în vârstă de 23 de ani care a ajuns în cele din urmă la FC Voluntari. Tânărul fundaș recunoaște că s-a dus la FCSB fiind convins că va reuși să se impună, cu toate că știa clar cât de dificil este.

A jucat la FCSB, însă e dezamăgit de experiență

Gigi Becali a fost mereu un patron atipic, dispus să transfere peste noapte un fotbalist care trecea printr-o pasă mai bună sau, în general, orice tânăr de perspectivă din România. De altfel, finele anilor 2000 au dat naștere celebrei întrebări ”Îl vrei la Steaua?”, tocmai pentru că orice fotbalist avea șansa reală să ajungă la echipa patronată de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Una dintre pepinierele favorite ale lui Gigi Becali a fost mereu Viitorul Constanța, acum Farul, acolo de unde a venit, printre alții și vedeta Florinel Comand. Doar că, nu toți au confirmat, cum este și cazul lui Radu Boboc, fotbalist de perspectivă transferat cu mare fast de FCSB în urmă cu un an.

“Bine ai venit, Radu Boboc! FCSB anunță transferul lui Radu Boboc, de la Farul Constanța. Fundașul lateral în vârstă de 23 ani va purta tricoul cu numărul 20. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru! Radu Boboc s-a născut la 24 aprilie 1999, în Craiova. Este format de Academia Gheorghe Hagi și a debutat în prima ligă pe 22 iulie 2018, într-o partidă cu FC Dunărea Călărași.

ADVERTISEMENT

A adunat selecții la toate categoriile de loturi și a făcut parte din lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021″, transmiteau cei de la FCSB. Acum, la un an după ce a părăsit Capitala, Radu Boboc a declarat pentru iamsport că nu știe nici acum ce concluzii să tragă după experiența la FCSB. ”Sincer să fiu, chiar nu știu! Nu știu ce s-a întâmplat, nu știu ce să vă spun! Am luat-o ca pe o experiență. Acesta a fost drumul meu la FCSB.

N-am avut ce să fac! Am stat departe de teren șase luni, e greu să te uiți la televizor. Toți foștii colegi jucau fotbal și eu stăteam pe canapea, nu știam ce să fac, cum să fac să revin la forma inițială”, a declarat Boboc. Extrem de sincer, Radu Boboc a vorbit despre modul în care mulți fotbaliști pleacă de la FCSB după o perioadă scurtă de timp, pentru că nu au confirmat.

ADVERTISEMENT

”Nu. Știam unde merg, știam antecedentele. Nu m-am gândit că va fi o experiență atât de scurtă. Am încercat să fac să fie bine. Și după mine, ați văzut, s-a întâmplat și cu alții. Și o să se mai întâmple”, a explicat Boboc. Ajuns la FC Voluntari, Radu Boboc a bifat 21 de partide, reușind un gol și patru pase decisive.

În momentul în care semna cu FC Voluntari, Radu Boboc se declara dezamăgit de faptul că a fost lăsat în afara lotului timp de aproape jumătate de an. ”Nu mai aveam răbdare să stau. Deja, după cum știți, am stat mult timp, îmi era dor de fotbal, de antrenamentele cu echipa, și abia aștept să începem treaba.

ADVERTISEMENT

Nu am cum să spun că a fost o perioadă ușoară, dacă stai acasă, te antrenezi separat și nu ai drept de joc. Te uiți la toți prietenii tăi cum joacă fotbal și e normal că nu a fost o perioadă ușoară”, explica fundașul într-un interviu acordat paginii de Facebook a FC Voluntari, în anul 2023.

ADVERTISEMENT
Tags:
2,05 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FCSB - UTA Arad