Life

A murit Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă. Ultimul său film a făcut furori pe Netflix

A murit scenaristul și scriitorul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă. El a scris scenariul filmului „Nunți, botezuri și înmormântări” de pe Netflix.
23.07.2023 | 19:15
A murit Adrian Lustig sotul Eugeniei Voda Ultimul sau film a facut furori pe Netflix
A murit scriitorul Adrian Lustig. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, prezentatoarea emisiunii Profesioniștii de la TVR, s-a stins din viață la doar 69 de ani. Scriitorul a plecat la fel cum a și a trăit, discret, iar vestea tristă a fost dată de Serghei Mizil.

A murit Adrian Lustig

Pentru că a fost mai concentrat pe munca sa decât să-și expună viața personală, mulți oameni nu-l cunosc pe Adrian Lustig-omul- și nu știu că acesta a fostul Eugeniei Vodă, prezentatoarea emisiunii Profesioniștii, difuzată pe TVR1.

ADVERTISEMENT

S-a născut pe 29 septembrie 1953 și mai erau doar câteva luni până când ar fi împlinit 70 de ani. Cei care nu-i recunosc numele este posibil să se fi bucurat în număr mare de proiectele sale, fiind de meserie scriitor și scenarist.

Adrian Lustig este autorul câtorva  filme cunoscute din România, precum Nunta mută (2008), Minte-mă frumos (2012), Lindenfeld, o poveste de dragoste (2013), „Minte-mă frumos in centrul vechi” (2017) sau Funeralii fericite (2013).

ADVERTISEMENT

Totodată, a scris și piese de teatru, cum ar fi, Poker, Clinica, Nepotu, dar și romane. Dintre acestea amintim: Romanța cu stagiari, Un loc pe roata, Legea timidității universale, Un ceai cu tipele de sâmbătă.

Vestea tristă a fost dată de Serghei Mizil- recent operat la inimă la rândul său, care i-a fost prieten ani buni lui Adrian Lustig. În plus, a și jucat în două din filmele pe care acesta le-a scris. Vedeta a făcut anunțul pe contul său de Facebook, acolo unde a publicat și o poză din tinerețe.

ADVERTISEMENT

„Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viaţă. Dac-aţi văzut Nunta mută sau Funeralii fericite, în care-am jucat şi eu, ştiţi despre ce vorbesc. Dacă nu, puneţi mâna şi vedeţi-le. Păcat, mare păcat, da’ asta-i viața”, a scris Serghei Mizil în mediul online.

adrian lustig serghei mizil tinerețe
Imaginea publicată de Serghei Mizil după ce Adrian Lustig a murit.
Sursa foto: Facebook

Ultimul film al său a fost pe Netflix

Ultima mare realizare a lui Adrian Lustig a fost filmul Nunți, botezuri, înmormântări, care a făcut furori pe Netflix. Din distribuție a făcut parte Jean de la Craiova, precum și Anca Sigartău, Șerban Pavlu și Ilona Brezoianu.

ADVERTISEMENT

„Cum e să-ncerci să câștigi un milion de euro și să te alegi cu un milion de belelele? Nu-ți rămâne decât să începi să plătești polițe la ocazii festive: nunți, botezuri, înmormântări”, este descrierea producției de succes.

ADVERTISEMENT
Tags: