Life

A murit Avocatul31, un cunoscut traducător de filme din România

Unul din cei mai cunoscuți traducători de filme din România s-a stins din viață vineri seara, pe 2 decembrie 2022. Moartea Avocatului31 i-a îndurerat pe internauți.
04.12.2022 | 09:30
A murit Avocatul31 un cunoscut traducator de filme din Romania
Așa arăta Cătălin Remus, cunoscut ca Avocatul31. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Avocatul31, așa cum era cunoscut în mediul online de cei care au văzut filmele traduse de el, s-a stins din viață vineri seara, la vârsta de 51 de ani.

A murit Avocatul31

Bărbatul, de profesie avocat în realitate, pe nume Cătălin Remus se mândrea cu activitatea pe care o făcea din pură pasiune. Pe pagina sa de Facebook, acesta se descria ca un mare amator de filme, pe care le traducea pentru o scară largă a publicului, fiind apreciat pentru acuratețea textelor sale.

ADVERTISEMENT

„Am marea pasiune (nebunie, de fapt a depășit stadiul de pasiune) traducerea filmelor. Orice subtitrare în care vedeți Avocatul31 este tradusă de mine.

Nu sunt traducător profesionist, sunt avocat, însă fac asta de mult timp și cred că o fac destul de bine. Dețin site-ul www.subtitrari-noi.ro, cel mai bun site de subtitrări, evident.

ADVERTISEMENT

Vă aștept la orice discuție legată de dragoste și filme (subiectele mele preferate)”, spunea Cătălin despre el.

După ce s-a aflat că avocatul-traducător a murit, pagina de Facebook a acestuia a fost inundată cu mesaje de condoleanțe, multe din părerile de rău fiind exprimate și pe anumite forumuri ori pe site-urile cu filme online.

ADVERTISEMENT

Zeci de mesaje de condoleanțe pe internet

„Azi este o zi tristă! Traducătorul și proprietarul site-ului Avocatul31 a plecat dintre noi spre împărăția îngerilor! Drum lin, prietene drag!; Dumnezeu să-l ierte și să il odihnească in liniste si pace in Împărăția Cerului! Condoleanțe familiei indoliate și greu încercate!;

Odihna veşnică dă-i-o lui, Doamne şi lumina cea fără de sfârşit să îi strălucească lui, să se odihnească în pace!; Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace! Catalin Remus Grigorescu este acum in echipa de traducatori a lui Dumnezeu”, sunt o parte a mesajelor scrise pe un forum dedicat filmelor online.

ADVERTISEMENT

Avocatul31 a tradus în limba română zeci de filme, unele produse din anii 1950 până în 2000.

Printre producțiile pe care Cătălin le-a tradus pentru internauți se numără „Homo Erectus” (2007), „Columbus Day” (2008), „Camp Rock” (2008), „Art of War: The Betrayal” (2008), „Flightplan” (2005) și „Sky High” (2005).

 

ADVERTISEMENT
Tags: