News

A murit Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara din 1989. Familia acuză că a primit diagnostic greșit

A încetat din viață unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara din decembrie 1989, Claudiu Iordache. Familia sa acuză medicii că i-au pus un diagnostic greșit.
23.11.2021 | 13:36
A murit Claudiu Iordache unul dintre liderii Revolutiei de la Timisoara din 1989 Familia acuza ca a primit diagnostic gresit
ADVERTISEMENT

Decesul a avut loc, mai exact, pe data de 20 noiembrie și abia acum vestea a fost dată pe rețelele de socializare de către familia lui Claudiu Iordache. Aceasta este revoltată pe cadrele medicale că nu s-au ocupat corespunzător de starea lui de sănătate și că i-au pus un diagnostic greșit.

În urmă cu două săptămâni Claudiu Iordache era în viață și își făcea planuri de viitor. Moartea sa a fost una bruscă și, drept urmare, i-a șocat pe toți cei apropiați.

ADVERTISEMENT

Familia lui Claudiu Iordache acuză medicii de lipsă de empatie

”Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre.

A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă. Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator.

ADVERTISEMENT

Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat”, a anunțat familia lui Claudiu Iordache pe Facebook.

Scurtă biografie a lui Claudiu Iordache

Revoluționarul Claudiu Iordache s-a născut pe 3.11. 1942. În anul 1989 a luat parte la Revoluția din Decembrie 1989, la Timișoara. El a fost unul dintre liderii evenimentului desfășurat și în Timișoara.

ADVERTISEMENT

De-a lungul vieții, s-a mai opus Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, din martie 1990, deoarece îl considera îndreptat împotriva lui Ion Iliescu.

Peste câțiva ani, Claudiu Iordache susținea că Punctul 8 de la Timişoara trebuia introdus în țară pentru că: ”I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”, potrivit spuselor sale.

ADVERTISEMENT

Din 2004 până în 2018 a fost director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, o instituție care a stârnit mai multe controverse la nivel național. Până să ajungă în funcția de conducere a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Claudiu Iordache a avut activitate politică.

Concret, în intervalul 1990-1992 a fost parlamentar în Adunarea Constituantă, în intervalul 1990-1991 prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale, iar în anul 2004 a devenit consilier de stat la Preşedinţia României, sub mandatul lui Traian Băsescu.

Reamintim, totodată, că Revoluția din 1989 împotriva regimului comunist a pornit de la Timișoara, într-o zi de 16 Decembrie. Ulterior, au urmat și alte manifestări împotriva fostului lider al României, Nicolae Ceaușescu.

ADVERTISEMENT
Tags: