Sport

A murit Dan Mirișan! Tragedie în sportul românesc, după dispariția unuia dintre cei mai buni antrenori de tenis

Lumea tenisului românesc este în doliu. A murit Dan Mirișan, unul dintre cei mai buni antrenori din țară. Anunțul a fost făcut de FRT.
26.04.2023 | 19:34
A murit Dan Mirisan Tragedie in sportul romanesc dupa disparitia unuia dintre cei mai buni antrenori de tenis
A murit Dan Mirișan, unul dintre cei mai buni antrenori de tenis din România. Foto: FRT.
ADVERTISEMENT

Tragedie în tenisul românesc. Dan Mirișan, unul dintre cei mai reputați antrenori de tenis din România, a murit miercuri este anunțul Federației Române de Tenis. De-a lungul carierei, regretatul tehnician a antrenat sportivi care au ajuns campioni naționali.

Tragedie în sportul românesc! A murit Dan Mirișan, unul dintre cei mai buni antrenori de tenis

„Tehnician serios și dedicat acestei meserii” sunt cuvintele cu care Federația Română de Tenis l-a caracterizat pe Dan Mirișan. Cu o activitate de peste douăzeci de ani în spate, antrenorul emerit a pregătit sportivi care au devenit campioni la nivel național.

ADVERTISEMENT

Dan Mirișan a făcut parte din Comisia de Disciplină a Federației Române de Tenis în urmă cu un deceniu. „Federația Română de Tenis transmite condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, este anunțul făcut de FRT pe pagina oficială de Facebook.

Mesajele au început să curgă pe pagina oficială a FRT, după vestea dispariției lui Dan Mirișan. „Doamne ferește, o veste groaznică ! Dumnezeu să te odihnească în Pace Dan”, a fost mesajul postat în secția de comentarii de Adrian Szabo, directorul Școlii de tenis Winners.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Simonei Halep a murit la începutul anului

O altă grea pierdere pentru lumea tenisului a avut loc la începutul anului. Liviu Ursuleanu, fostul antrenor al Simonei Halep, a decedat la vârsta de 60 de ani. Unul dintre primii tehnicieni ai celei mai titrate tenismene din România era internat în spital, din cauza unor probleme de sănătate.

În ultimii ani, Liviu Ursuleanu se ocupa de mai multe proiecte pentru tenisul juvenil din România. Regretatul antrenor a pregătit echipa de Fed Cup a României în perioada 1992-1993. De asemenea, a fost antrenor la lotul național în 2004 și vicepreședinte al Federației Române de Tenis în perioada 2009 și 2013.

ADVERTISEMENT

În 2019, Liviu Ursuleanu a candidat la alegerile Federației Române de Tenis. În 2004, a pregătit lotul național de junioare din care făceau parte Simona Halep, Irina Begu și Alexandra Cadanțu (Ignatik).

Nicușor Ene a fost primul antrenor al Simonei Halep. Acesta a decedat în urmă cu patru ani într-un spital din București, din cauza unui infarct miocardic. În vârstă de 61 de ani, Nicușor Ene a fost transportat cu elicopterul de la Constanța la București, însă inima acestuia a cedat.

ADVERTISEMENT

Nicușor Ene a fost cel care a descoperit-o pe Simona Halep și a îndemnat-o pe campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 să urmeze visul de a deveni jucătoare la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT
Tags: