News

A murit eleva aflată în comă după prăbuşirea internatului la Odorheiu Secuiesc. Fata avea 17 ani

Orsolya B., elevă în clasa a X-a a Liceului Tamási Áron, din Odorheiu Secuiesc, a murit marţi după-amiază, după trei săptămâni de comă.
09.01.2024 | 18:18
A murit eleva aflata in coma dupa prabusirea internatului la Odorheiu Secuiesc Fata avea 17 ani
În tragedia de la Odorheiul Secuiesc şi-au pierdut viaţa doi adolescenţi de 17 ani Foto: ISU Covasna
ADVERTISEMENT

Medicii de la spitalul din Târgu Mureş au anunţat că adolescenta aflată în comă din data de 18 decembrie, după ce s-a prăbuşit peste ea un zid al internatului liceului Tamási Áron, Odorheiu Secuiesc, a murit în cursul zilei de marţi.

Orsolya fusese rănită grav la coloană

Spitalul de Urgenţă din Târgu-Mureş, unde fusese internată fata, au transmis că aceasta avea politraumatism prin strivire. Ea se afla internată la ATI şi era intubată, sedată, instabilă hemodinamic, având traumatism de coloană.

ADVERTISEMENT

Încă de la internare, starea sa era critică, au mai transmis medicii târgmureşeni. Alte două fete au fost transportate la spital după incident, însă acestea au fost externate după numai câteva zile de îngrijiri.

Decesul de marţi este al doilea deces înregistrat în urma prăbuşirii construcţiei internatului de la Odorheiu Secuiesc. Un băiat care ar fi împlinit 18 ani în decembrie a decedat imediat după ce a fost scos de sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

În prezent, patronul firmei care executa lucrările de canalizare la internat, lucrări care au dus la prăbuşirea clădirii, este cercetat sub control judiciar, el fiind cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Orsolya B. era elevă de clasa a X-a a Liceului Tamási Áron şi era originară din localitatea Albeşti, de lângă Sighişoara. Ea a murit în unitatea de terapie intensivă a Spitalului de Urgență din Târgu Mureş, marți, la ora 16:30, a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului.

ADVERTISEMENT

Orsolya B. fost scoasă dintre ruine în stop cardiac și cu o leziune a coloanei vertebrale, apoi transportat cu ambulanța la spitalul clinic de urgență din Târgu Mureş, unde a fost ținut în viață de aparate sub anestezie profundă.

Clădirea internatului, veche de peste 110 ani, nu fusese consolidată de mulți ani, iar în luna decembrie s-au făcut acolo primele intervenții: împrejmuirea cu un gard și racordarea la canalizarea orașului.

ADVERTISEMENT

“Lucrarea a fost autorizată de către Primărie, construire de gard și racordarea clădirii la apă și canalizare. Autorizatia spune ca săpaturile se pot face langa cladire, nu mai aproape de 2 m si 20 de cm”, spunea purtătorul de cuvânt al primăriei. Totuşi, constructorul a făcut însă un șanț adânc, de 2 metri și jumătate, și o lățime similară, continuu, lipit de clîdirea internatului.

ADVERTISEMENT