Life

A murit o legendă a muzicii braziliene: ”Din păcate, confirmăm această informaţie”

Lumea muzicală este în doliu. O legendă a muzicii braziliene s-a stins din viață. Tragica anunț a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a artistei.
10.11.2022 | 09:44
A murit o legenda a muzicii braziliene Din pacate confirmam aceasta informatie
Celebra cântăreață Gal Costa s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicală după ce o adevărată legendă s-a stins din viață. Este vorba despre celebra cântăreață Gal Costa, care s-a făcut remarcată cu vocea ei cristalină.

Celebra cântăreață Gal Costa s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani

Tragicul anunț a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a artistei. Gabriela Carvalhao a confirmat pentru presa internațională trecerea în neființă a lui Gal Costa.

ADVERTISEMENT

Artista avea 77 de ani și a murit în cursul zilei de miercuri, cauza morții nefiind încă una clară. Gal Costa a lăsat în urmă un fiu de doar 16 ani, care era adoptat. ”Din păcate, confirmăm această informaţie”, a declarat Gabriela Carvalhao.

Menționăm faptul că weeekend-ul trecut, cântăreața și-a anulat un concret pe care l-a avut programat la festivalul Primavera Sound, la Sao Paulo.

ADVERTISEMENT

Gal Costa a fost operată în luna septembrie, pentru a-i fi extirpat un nodul dintr-o fosă nazală. Nu este clar însă dacă starea ei de sănătate s-a degradat mai mult după această intervenție chirugicală.

La rândul său, fratele cântăreței s-a arătat devastat. Într-o postare pe contul personal de Twitter, Gilberto Gil a confirmat faptul că celebra artistă a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte afectat şi întristat de decesul surorii mele Gal Costa”, a scris pe Twitter de Gilberto Gil, în vârstă de 80 de ani.

Mesajul transmis de președintele Braziliei

Amintim că Gal Costa a fost una dintre cele mai marcante personalități ale Tropicaliei, mișcarea culturală de la finele anului 1960. Alături de ea au fost și alți cântăreți legendari precum Gilberto Gil şi Caetano Veloso.

ADVERTISEMENT

Artista s-a născut în Salvador de Bahia, iar muzica a fost totul pentru ea.

Inclusiv președintele Braziliei a avut doar cuvinte de laudă la adresa celebrei artiste, precizând că țara pe care o conduce a ajuns să piardă una dintre cele mai mari voci ale sale.

”Gal Costa a fost una dintre cele mai mari cântăreţe din lume, una dintre principalele artiste care au purtat numele şi sonorităţile Braziliei în lumea întreagă. (…)

Ţara noastră a pierdut una dintre cele mai mari voci ale sale”, a scris pe Instagram preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

Amintim că recent și o celebră vedetă a muzicii country s-a stins din viață. Este vorba despre Loretta Lynn.

ADVERTISEMENT