Life

A murit regizorul Dan Puican, fostul soț al Stelei Popescu. Avea 88 de ani

Regizorul Dan Puican, fostul soț al Stelei Popescu, a decedat. Acesta avea 88 de ani
14.08.2021 | 12:56
A murit regizorul Dan Puican fostul sot al Stelei Popescu Avea 88 de ani
ADVERTISEMENT

Celebrul regizor a murit în timp ce se afla la un pelerinaj de Sfânta Maria, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Este un loc unde mergea pe fiecare an.

Dan Puican s-a născut la 6 martie 1933. Acesta a fost căsătorit cu Stela Popescu pentru o perioadă de opt ani.

ADVERTISEMENT

A murit regizorul Dan Puican, fostul soț al Stelei Popescu. Avea 88 de ani

Dan Puican a fost actor și regizor la Radiodifuziunea Română. Acesta a este celebru pentru activitatea din domeniul teatrului radiofonic, fiind regizorul a mai mult de 1000 de piese de teatru.

Unul dintre marii artiști care a spus câteva cuvinte despre fostul soț al Stelei Popescu este Alexandru Arșinel. Actorul a vorbit la superlativ despre acesta.

ADVERTISEMENT

„Dan Puican a avut nu numai „calitatea de soţ al Stelei Popescu”. A fost unul dintre cei mai mari prieteni ai artiştilor români, artişti pe care i-a lansat. A lucrat cu cei mai mari actori români. A fost o adevărată enciclopedie a teatrului. Ştia tot despre oricine, despre orice eveniment,” a declarat Arșinel la Antena 3.

„Era prezent la toate manifestările şi, dacă putea, întotdeauna era lângă artiştii români. El se ducea în fiecare an la Sâmbăta de Sus. Un român credincios, patriot, care a fost răsplătit pentru activitatea sa cu ordine şi medalii. Are nenumărate performanțe,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Dan Puican și Stela Popescu s-au despărțit în 1969, când actrița și-a părăsit soțul pentru a-și trăi marea dragoste alături de Mihai „Puiu“ Maximilian. Cei doi au rămas, totuși, în relații bune și se vizitau destul de des.

Stela Popescu, marea dragoste a lui Dan Puican

Dan Puican a declarat de multe ori că Stela Popescu a fost dragostea tinereții sale. Acesta nu a regretat niciodată că a iubit-o și a spus că nu se va mai căsători cu vreo altă actriță.

ADVERTISEMENT

„M-am îndrăgostit de ea şi nu-mi pare rău. După ce ne-am despărţit am avut o relaţie bună şi am colaborat foarte bine la radio. Când m-am despărţit de Stela mi-am jurat că nu mă voi mai căsători cu altă actriţă, pentru că nu va mai exista alta la fel de bună ca ea,” povestea regizorul.

„M-am căsătorit cu actuala soţie, cu care am un băiat şi e destul de bine.Mi-a zis că e mai bine să ne despărţim şi aşa a fost. Nu ştiu, orice rău spre bine, mi-am zis eu atunci. N-a fost bine, dar tot timpul am fost alături de ea”. 

„Mulţi mă criticau că o laud pe Stela deşi nu mai sunt cu ea. La mijloc a fost şi iubirea din tinereţe. Atunci doar pe ea am iubit-o. Am avut relaţii, dar nu erau iubiri adevărate,” a declarat acesta.

ADVERTISEMENT