Sport

A murit Victor Nunweiller! Mesaj emoționant postat de Dinamo, clubul la care a scris istorie

Victor Nunweiller, unul dintre frații care au scris istorie la Dinamo, a murit la vârsta de 81 de ani. Mesaj emoționant postat de clubul „alb-roșu”.
20.04.2023 | 13:55
A murit Victor Nunweiller Mesaj emotionant postat de Dinamo clubul la care a scris istorie
A murit Victor Nunweiller. Mesajul postat de clubul Dinamo. Foto: Facebook - @Dinamo București.
ADVERTISEMENT

Victor Nunweiller, fostul portar al lui Dinamo, a murit la vârsta de 81 de ani. Fostul fotbalist este unul dintre cei șapte frați care au scris istorie în culorile „alb-roșu”. Radu Nunweiller este singurul dintre aceștia care mai este în viață.

A murit Victor Nunweiller, fostul fotbalist al lui Dinamo

„Parpală”, așa cum îl strigau apropiații, s-a stins din viață miercuri, 19 aprilie, la vârsta de 81 de ani. Născut pe 13 mai 1942, Victor Nunweiller a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în perioadele 1959-1960, 1964-1965 și 1962-1963.

ADVERTISEMENT

Totodată, Victor, penultimul supraviețuitor al dinastiei Nunweiller, a mai evoluat pentru Dinamo Obor și Universitatea Cluj. Regretatul fotbalist a activat și ca antrenor la echipa de juniori a celor de la Flacăra Moreni.

Dintre cei șapte frați care fac parte din istoria clubului Dinamo, Radu Nunweiller este ultimul supraviețuitor. Fostul fotbalist în vârstă de 78 de ani este stabilit în Elveția. Component în lotul naționalei României la Campionatul Mondial din 1970, Radu Nunweiller le-a antrenat în „Țara Cantoanelor” pe Lausanne și Neuchatel Xamax.

ADVERTISEMENT

Mesaj emoționant postat de Dinamo după moartea lui Victor Nunweiller

„Victor Nunweiller a plecat dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Fostul portar dinamovist Victor Nunweiller, 81 de ani, a încetat din viaţă. Constantin, Dumitru, Ion, Lică, Victor, Radu şi Eduard. Toţi Nunweiller sau, altfel spus, familia care a scris o pagină importantă în istoria clubului nostru şi a fotbalului românesc.

Dintre cei şapte fraţi, cinci dintre ei, Dumitru, Ion, Lică, Victor şi Radu, au îmbrăcat tricoul ‘câinilor roşii’, numele de alint al dinamoviştilor, moştenire lăsată de familia Nunweiller.

ADVERTISEMENT

Doar Radu Nunweiller mai este astăzi în viaţă. Sincere condoleanţe familiei!”, a scris clubul din Ștefan cel Mare pe pagina oficială de Facebook. Costică Nunweiller este singurul din dinastie care nu a jucat fotbal, ci și-a îndreptat atenția către polo. Poreclit „Flencea”, acesta a decedat în 2003 la vârsta de 73 de ani.

Dinastia fraților Nunweiller. Doar Radu mai trăiește

Dumitru Nunweiller, decedat în 2015, la vârsta de 80 de ani, a jucat la Dinamo pe poziția de fundaș în sezonul 1960-1961. Totodată, cel poreclit „Cocușor” a evoluat și la Suceava în Divizia B. Ion (Nelu) Nunweiller a adunat ca fundaș la Dinamo 287 de meciuri, reușind să marcheze de 19 ori.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al celor de la FC Argeș în perioada 1990-1991 a decedat în 2015 la vârsta de 79 de ani. Lică Nunweiller, poreclit „Gideon”, a decedat în 2013, la vârsta de 74 de ani. În tricoul lui Dinamo, fundașul a adunat 151 de partide și 5 goluri.

Eduard Nunweiller este singurul dintre frați care nu a făcut sport. Acesta a murit la vârsta de 53 de ani în 2005. Ultimul supraviețuitor al dinastiei este Radu Nunweiller. Poreclit „Cârâială”, mijlocașul a adunat 295 de meciuri și a marcat 38 de goluri la Dinamo.

ADVERTISEMENT
Tags: