Life

A presărat sare pe gresia din bucătărie. După câteva minute, gospodina a rămas uimită. Ce efect uluitor a avut

Sarea este un produs foarte bun pentru a dezinfecta diferite suprafețe, dar și pentru a alunga insectele.
25.07.2021 | 16:26
A presarat sare pe gresia din bucatarie Dupa cateva minute gospodina a ramas uimita Ce efect uluitor a avut
A presărat sare pe gresia din bucătărie. După câteva minute, gospodina a rămas uimită. Ce efect uluitor a avut. Sursă foto: facebook
ADVERTISEMENT

Sarea este un produs excelent pentru curățarea diferitelor suprafețe din bucătărie, avantajul fiind că nu este toxică. De asemenea dacă presărați sare pe tocul ferestrelor și pe gresie scăpați de furnici.

Sarea poate fi întrebuințată în mai multe moduri în gospodărie. Vă prezentăm mai jos cum o puteți folosi.

ADVERTISEMENT

A presărat sare pe gresia din bucătărie. După câteva minute, gospodina a rămas uimită. Ce efect uluitor a avut

Pe lângă utilizarea culinară, sarea vă poate ajuta să scăpați de o grămadă de probleme. Cu ajutorul acesteia se pot dezinfecta diferite suprafețe, iar avantajul este că nu are efecte toxice ca unii detergenți.

Poate nu știați, dar aceasta vă poate ajuta să scăpați de furnicile din casă. Trebuie doar să presărați sare pe tocurile de la geam, pe gresie în jurul mobilierului și la uși și veți scăpa rapid de această problemă.

ADVERTISEMENT

Sarea mai are și alte întrebuințări casnice. De exemplu poate fi folosită pentru a curăța obiectele de argint, cupru sau alamă, care își pierd luciul în timp. Pentru acest lucru se poate folosi un amestec din oțet de mere și sare.

Cu acest produs și cu ajutorul unei lavete, obiectele își vor recăpăta luciul imediat.

Cum curățăm geamurile cu sare 

Sarea este foarte utilă și pentru spălatul geamurilor. Se dizolvă 2 linguri de praf în 4 litri de apă, iar soluția este perfectă pentru curățarea gemurilor de la mașină sau de la casă.  Acestea se vor menține curate un timp îndelungat.

ADVERTISEMENT

Cum putem folosi sarea

Poate nu v-ați gândit că ați putea desfunda chiuvetele cu sare. Procedura este extrem de simplă. Se toarnă în sifonul de scurgere un amestec din apa fierbinte, lămâie și sare.

Dacă vreți să nu vă intre hainele la apă, produsul de care aveți nevie este tot sarea. Puneți puțină în compartimentul pentru detergent și nu veți mai avea probleme. Sarea va ajuta și al uscarea mai rapidă a rufelor.

ADVERTISEMENT

În cazul în care dorești ca draperiile sau covoarele vechi să-și recapete culoarea trebuie doar să le înmoi într-un lighean în care  ai făcut un amestec de apă cu sare.

De asemenea sarea este recomandată și pentru sănătatea gurii. Dacă faci gargară cu apă cu sare poți calma durerile dentare sau poți vindeca aftele. Este și un produs foarte bun pentru albirea dinților. 

ADVERTISEMENT