Life
notix pixel id

A pus bicarbonat de sodiu în încălțăminte și a așteptat o oră. A avut parte de o mare surpriză

Bicarbonatul de sodiu nu este util doar pentru mâncare și este necesar să existe în fiecare locuință. Acest ingredient face minuni la curățenie.
02.07.2021 | 19:04
A pus bicarbonat de sodiu în încălțăminte și a așteptat o oră. A avut parte de o mare surpriză
A pus bicarbonat de sodiu în încălțăminte și a așteptat o oră. A avut parte de o mare surpriză. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este folosit, în general, pentru coacere, însă puțini știu de numeroasele funcții pe care le are. Iată ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în încălțăminte.

Există câteva modalități prin care poți utiliza bicarbonatul de sodiu, ingredient care te poate scăpa de multe probleme.

A pus bicarbonat de sodiu în încălțăminte și a așteptat o oră. A avut parte de o mare surpriză

Bicarbonatul de sodiu este soluția perfectă atunci când vrei să elimini mirosurile neplăcute din încălțăminte. Fie că este vorba de adidași sau pantofi, trucul funcționează la fel, potrivit rețete-ușoare.info.

ADVERTISEMENT

Se lasă un săculeț de bicarbonat de sodiu în interiorul încălțărilor, în timp ce acestea stau în antreu. După o oră vei avea parte de o mare surpriză, pentru că mirosul neplăcut dispare cu ajutorul unuia dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătărie.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu este perfect și pentru dezodorizarea recipientelor din plastic. Caserolele îmbibă mirosurile pentru mult timp și sunt foarte greu de scos, chiar dacă sunt spălate.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita această problemă, recipientele se înmoaie în soluție de bicarbonat de sodiu înainte să fie spălate.

Totodată, bicarbonatul de sodiu te ajută să îndepărtezi mirosurile neplăcute ale mâinilor după ce ai tăiat ceapă sau usturoi. Se amestecă bicarbonatul cu apă sau cu săpun lichid în proporții de 3:1 și se spală mâinile normal.

ADVERTISEMENT

Ingredientul poate fi utilizat și pentru spălarea bureților. Se dizolvă patru linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, iar bureții se înmoaie în soluția obținută.

Aceeași soluție o poți folosi și pentru spălarea jucăriilor animalelor de companie, care se pot umple de praf și murdărie. Dacă este o jucărie de pluș, se presară cu bicarbonat, după care se curăță cu peria.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să cureți bine jucăriile copiilor, trebuie doar să înmoi un burete curat și umed în bicarbonat și să ștergi toate obiectele care intră în contact cu cei mici.

Bicarbonatul este util și dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute din litiera pisicii. Adaugă un strat de bicarbonat îaninte să pui nisipul. După ce ai pus nisipul, mai poți adăuga bicarbonat peste el.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient util și ne poate salva ziua, de multe ori, în diverse probleme obișnuite.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri