News

A supraviețuit miraculos după infecția cu COVID-19! Medicii nu i-au dat nicio șansă, familia și-a luat adio, dar el s-a întors acasă!

01.07.2020 | 15:45
A supravietuit miraculos dupa infectia cu COVID19 Medicii nu iau dat nicio sansa familia sia luat adio dar el sa intors acasa
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus este foarte imprevizibil. Iar o nouă dovadă în acest sens este un bărbat din Țara Galilor, Mal Martin. În vârstă de 58 de ani, Martin a stat internat 11 săptămâni la terapie intensivă, iar la un moment dat nu i s-a mai dat nicio șansă.

Soției sale i s-a permis să își vadă soțul și să își ia adio de la el pentru că “are șanse zero să supraviețuiască” noului coronavirus. Însă, bărbatul a supraviețuit și după 11 săptămâni la terapie intensivă, majoritatea timpului într-un ventilator, Martin s-a întors acasă.

ADVERTISEMENT

Sue Martin, în vârstă de 49 de ani a vorbit într-un interviu acordat BBC Radio că bărbatul ei a supraviețuit în ciuda faptului că doctorii nu îi dădeau nicio șansă, chiar dacă familia deja se pregătise pentru ce este mai rău.

A supraviețuit miraculos după infecția cu COVID-19! Medicii nu i-au dat nicio șansă

Mal Martin a fost internat pe 29 martie. În luna aprilie, Sue și cei doi copii ai lui Mal: Hana (16 ani) și William (14 ani) au putut să intre 10 minute în rezerva în care era internat Mal cu echipament de protecție și să își ia adio de la el.

ADVERTISEMENT

El a fost externat, însă boala va lăsa urmări asupra corpului său. Bărbatul s-ar putea să își piardă câteva degete și ar putea avea nevoie de o perioadă lungă de dializă. Doctorii au rămas uimiți de determinarea și ambiția bărbatului:

Soția și copii chiar s-au pregătit pentru înmormântare: “Ne gândeam în acele momente și eram fără speranță”

“Toată lumea din spital a spus că nu se aștepta ca el să supraviețuiască. Ni s-a spus că nimeni nu a reușit să își revină din starea în care ajunsese Mal”, a povestit soția lui într-un interviu pentru BBC Radio.

ADVERTISEMENT

Soția și copii chiar s-au pregătit pentru înmormântare: “Ne gândeam în acele momente și eram fără speranță. Acum că s-a întors acasă, nici nu ne vine să credem. Suntem incredibil de recunoscători”, a spus Sue.

Pentru prima dată, soția lui l-a văzut pe Face Time, însă susține că a fost prea dificil: “Să îl văd acolo cum stă, fără să dea niciun răspuns, fiind pe moarte. Apoi, când a ieșit din comă a fost ca un monolog, iar în ziua în care i-am auzit vocea pentru prima dată a fost ceva incredibil.

ADVERTISEMENT

Când îl văd acum, începe să semene tot mai mult cu bărbatul care era înainte, doar o versiune mult mai slabă a lui. Își dă seama cât de aproape a fost și prin ce a trecut, ceea ce cred că este destul de dificil de procesat”, a spus soția lui.

Bărbatului s-ar putea să îi fie amputate câteva degete: “Este un preț mic de plătit”

Din cauza medicamentației, mai multe degete sunt afectate: “Este un preț mic de plătit dacă va fi nevoie să își amputeze câteva degete”, a spus soția. În plus, bărbatul ar putea avea nevoie de dializă pe termen lung și halucinațiile ar putea dura câțiva ani:

“Vom lua fiecare zi în parte. Doar el fiind fizic alături de noi este foarte important. Vom face tot ce este nevoie să îl ajutăm. Noi vom fi cu toții foarte diferiți. Sperăm că vor fi și câteva puncte pozitive, dar atât eu cât și copii o să îl ajutăm în cel mai bun mod posibil”.

ADVERTISEMENT